Witloof-koolsoep met ballekes en croutons

Favorieten

40min

Op het werk even een pauze nemen en slurpen aan een warme soep met balletjes. Zalig toch?

Op het werk even een pauze nemen en slurpen aan een warme soep met balletjes. Zalig toch?
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 spitskool
1 l kippenbouillon
scheutje room

een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 spitskool
1 l kippenbouillon
scheutje room

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Smelt de boter.

Snijd de ui fijn en stoof.

Snijd het witloof fijn, voeg toe aan de ui en stoof mee.

Snijd de kool fijn en stoof mee.

Blus met bouillon.

Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pot.

Mix de soep met de staafmixer.

Voeg een scheutje room toe.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.