Witte pens met appelmoes en pommes duchesse
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 klont boter
8 witte pensen
1 kg Jonagold-appels
1 zak Duchesse-aardappels
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Deze witte pens geeft je de grootste smile! Smeuïge appelmousseline en krokante pommes duchesses, smiley faces blijven toch top!
1 klont boter
8 witte pensen
1 kg Jonagold-appels
1 zak Duchesse-aardappels
1 klont boter
8 witte pensen
1 kg Jonagold-appels
1 zak Duchesse-aardappels
Schil de appels, haal klokhuis eruit, snij in stukken en doe in een grote pot met 250 ml water.
Laat vanaf kookpunt 15 min sudderen als je het nog te vloeibaar vindt, laat dan verder sudderen zonder deksel.
Eens je de gewenste dikte hebt zet je de staafmixer erin en mix alles heel fijn.
Snij de witte pens in de lengte doormidden, snij nu van de ene naar de andere kant maar blijf weg van de bodem zodat je hem niet doormidden snijdt.
Snij nu in de breedte de zogezegde tanden, zorg dat het geheel nog mooi aan elkaar blijft hangen.
Smelt de boter in pan en leg de pens met de snijkant naar beneden, kleur mooi aan, draai om en kleur ook de andere kant.
Bak de pommes duchesse in frietpot of Airfryer.
Maak een mooie cirkel appelmousseline op een bord, leg er 2 pommes duchesse aardappeltjes op samen en leg de ‘tandjes’ pens op.
Zet de rest van de appelmoes en aardappelen en pens op tafel.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!