Worstenbrood met kaviaar & goudsprikkels

Favorieten

45min

Medium

Worstenbrood is altijd heel populair op een feesttafel of gewoon onder vrienden bij een aperitiefje. Deze keer maken we ze extra feestelijk door ze af te werken met kaviaar en zelfs eetbare gouden glittertjes. Erik is ni zo een fan van al veel chichi rond eten , deze combo lukte net haha , grapje , he loved it ! Het is een leuke combinatie van hartig, luxe en feestelijk — perfect om indruk te maken zonder uren in de keuken te staan.

Worstenbrood is altijd heel populair op een feesttafel of gewoon onder vrienden bij een aperitiefje. Deze keer maken we ze extra feestelijk door ze af te werken met kaviaar en zelfs eetbare gouden gli ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 6P

Vulling
Menapi‑worsten (4 stuks)
1 kleine, fijngesnipperd ui
Peper & zout van de molen
1ei, losgeklopt
3 eetlepels Paneermeel
50g Pecorino (met of zonder truffel
of Parmezaanse kaas + een beetje tartufata/truffelolie voor extra aroma)

Bladerdeeg
1 lap bladerdeeg
1 dooier en scheut water, om te bestrijken

Topping (na het bakken)
1 doosje Kaviaar
Eetbare gouden glittertjes (optioneel) om de feestelijke toets af te maken


Menapi‑worsten (4 stuks)
1 kleine, fijngesnipperd ui
Peper & zout van de molen
1ei, losgeklopt
3 eetlepels Paneermeel
50g Pecorino (met of zonder truffel
of Parmezaanse kaas + een beetje tartufata/truffelolie voor extra aroma)


1 lap bladerdeeg
1 dooier en scheut water, om te bestrijken


1 doosje Kaviaar
Eetbare gouden glittertjes (optioneel) om de feestelijke toets af te maken

Leaf
Make it veggie!

Vervang met een goede vegetarische worst of plantaardig worstalternatief. Je kan de kaas ook ruilen met een vegan kaas.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 180 °C (boven‑ en onderwarmte).

Haal de worsten uit hun velletje. Doe het vlees in een ruime kom. Voeg de fijngesnipperde ui, peper & zout, ei, paneermeel en de geraspte kaas toe. Meng alles grondig door elkaar totdat het een homogene vulling vormt.

Rol het bladerdeeg open. Leg de worstenvulling in een langwerpige strook aan het uiteinde van het bladrdeeg en vorm er met je handen een “lange worst” van.

Rol het bladerdeeg voorzichtig om de vulling heen en zorg dat de naad onderaan ligt. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de bovenkant met het eimengsel (ei + scheutje water). Voor extra smaak en looks kun je er wat geraspte kaas of sesamzaadjes over strooien.

Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.

Laat het worstenbrood licht afkoelen zodat je het kunt snijden, met een broodmes, in hapklare stukjes.

Net voor het serveren: leg op elk stukje een klein lepeltje kaviaar en – als je wil – strooi er wat eetbare gouden glittertjes over voor dat feestelijke effect.

Tips

  • Voor extra “bite” kun je bij de vulling wat fijngehakte verse kruiden (zoals peterselie of bieslook) toevoegen. 
  • Serveer het worstenbrood op kamertemperatuur zodat de smaken van de kaviaar en kaas volledig tot hun recht komen. 
  • Als je de stukjes van tevoren wilt voorbereiden: bak af, laat volledig afkoelen, snijd in hapklare stukken en bewaar in de koelkast. Net voor serveren opwarmen in een oven van 160°C gedurende ± 5 minuten (of kort opwarmen in een hete lucht‑oven) en dan afwerken met kaviaar & glitter. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.