Verwarm de oven voor op 180 °C (boven‑ en onderwarmte).
Haal de worsten uit hun velletje. Doe het vlees in een ruime kom. Voeg de fijngesnipperde ui, peper & zout, ei, paneermeel en de geraspte kaas toe. Meng alles grondig door elkaar totdat het een homogene vulling vormt.
Rol het bladerdeeg open. Leg de worstenvulling in een langwerpige strook aan het uiteinde van het bladrdeeg en vorm er met je handen een “lange worst” van.
Rol het bladerdeeg voorzichtig om de vulling heen en zorg dat de naad onderaan ligt. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met het eimengsel (ei + scheutje water). Voor extra smaak en looks kun je er wat geraspte kaas of sesamzaadjes over strooien.
Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.
Laat het worstenbrood licht afkoelen zodat je het kunt snijden, met een broodmes, in hapklare stukjes.
Net voor het serveren: leg op elk stukje een klein lepeltje kaviaar en – als je wil – strooi er wat eetbare gouden glittertjes over voor dat feestelijke effect.
Tips
- Voor extra “bite” kun je bij de vulling wat fijngehakte verse kruiden (zoals peterselie of bieslook) toevoegen.
- Serveer het worstenbrood op kamertemperatuur zodat de smaken van de kaviaar en kaas volledig tot hun recht komen.
- Als je de stukjes van tevoren wilt voorbereiden: bak af, laat volledig afkoelen, snijd in hapklare stukken en bewaar in de koelkast. Net voor serveren opwarmen in een oven van 160°C gedurende ± 5 minuten (of kort opwarmen in een hete lucht‑oven) en dan afwerken met kaviaar & glitter.