Zachtgekookt eitje met regenboogsoldaatjes
10min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?2 hoeve eitjes op kamertemperatuur
1 dikke snee bruin brood
1 stuk paarse en witte wortel
1 stuk gele en rode paprika
stuk komkommer
Je winkelwagen is leeg
10min
•Easy
De eitjes versierd met muts en smiley. Groenten en brood gestapeld. Ideaal vieruurtje, groentjes doppen! Ontdek het volledige recept hier!
2 hoeve eitjes op kamertemperatuur
1 dikke snee bruin brood
1 stuk paarse en witte wortel
1 stuk gele en rode paprika
stuk komkommer
2 hoeve eitjes op kamertemperatuur
1 dikke snee bruin brood
1 stuk paarse en witte wortel
1 stuk gele en rode paprika
stuk komkommer
Prik met een speld een gaatje in de bolle kant van het ei (om barsten tegen te gaan).
Kook de eitjes gedurende 3 à 4 minuten, afhankelijk van de grootte.
Verfris onder koud water.
Snij enkele dikke sneden bruin brood en rooster.
Schil de witte en de paarse wortel en snij ze in evenlange balkjes.
Snij ook de rode en de gele paprika en de komkommer in evenlange balkjes.
Schik de groentenbalkjes als hashtags op een plank.
Snij het geroosterd brood in soldaatjes en stapel ook in een 2e torentje.
Serveer met de gekookte eitjes.
Voeg wat azijn toe aan het kookwater, dit gaat ook barsten tegen en als het ei toch barst, zal het sneller stollen en voorkom je witte slierten eiwit aan je ei. Gebruik de groenten die je kinderen lusten; wortelen, komkommer, witte selder, paprika zijn grote kanshebbers.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!