Zanddeeg met vanille
Snel
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?300 g boter, kamertemperatuur
125 g suiker
1 vanillestok
113 g eieren
125 g broyage (50% bloemsuiker, 50% amandelpoeder)
500 g bloem
Zout
Je winkelwagen is leeg
Snel
•Easy
Dit is mijn makkelijk recept voor vanillezanddeeg waarmee je de lekkerste taartenbodems mee kan uit je mouw schudden, zoals de super snelle verjaardagstaart of de citroentaartjesIk maak het recept steeds dubbel, dan steek ik een platte bal deeg in de diepvries, altijd klaar om een taart op tafel te schuiven, beetje slagroom erin of vanillepudding (link) vers seizoensfruit en het is heeeeeerlijk genieten !
300 g boter, kamertemperatuur
125 g suiker
1 vanillestok
113 g eieren
125 g broyage (50% bloemsuiker, 50% amandelpoeder)
500 g bloem
Zout
300 g boter, kamertemperatuur
125 g suiker
1 vanillestok
113 g eieren
125 g broyage (50% bloemsuiker, 50% amandelpoeder)
500 g bloem
Zout
Mix alle ingrediënten voor het zanddeeg kort in een keukenrobot tot een balvorm.
Giet uit op werkblad, meng snel de bloem erdoor en vorm twee platte ballen.
Wikkel in plasticfolie. Bewaar één in de diepvries voor later gebruik en de ander in de koelkast om op te stijven voor 2 uur.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het zanddeeg uit tot 3 à 4 mm dikte.
Gebruik bloem of plaats tussen twee vellen bakpapier.
Vet de bakvormpjes in en bebloem ze.
Snijd rondjes uit het deeg, iets groter dan de vormpjes, en druk goedaan in de hoeken.
Rol met een deegroller over de bakvorm om overtollig deeg te verwijderen.
Bak 12-14 minuten tot goudbruin en laat afkoelen.
Voor een extra touch, voeg een beetje citroenzeste toe aan het zanddeeg.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!