Zandtaart met exotische vruchten
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 bakje physalis
3 mini bananen
3 passievruchten
12 stuks palets bretons Taste Of Inspirations (200 g)
125 g mascarpone
40 g gesmolten boter
1 el suiker
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Wil je zelf aan de slag met deze zandtaart van mascarpone en exotische vruchten? Ontdek het volledige recept hier!
1 bakje physalis
3 mini bananen
3 passievruchten
12 stuks palets bretons Taste Of Inspirations (200 g)
125 g mascarpone
40 g gesmolten boter
1 el suiker
1 bakje physalis
3 mini bananen
3 passievruchten
12 stuks palets bretons Taste Of Inspirations (200 g)
125 g mascarpone
40 g gesmolten boter
1 el suiker
Verkruimel de zandkoekjes met de hand of met een deegrol, om een crumble effect te verkrijgen (stop ze eerst in een zakje) en voeg 40 g gesmolten boter toe. Giet de crumble in een bodemloze ronde springvorm, op een dubbele laag bakpapier, op een rechte plank of ovenschaal. Druk goed aan om een stevige en egale bodem te verkrijgen.
Laat 30 min rusten in de koelkast.
Roer de mascarpone wat op om hem wat smeuïger te maken, voeg de suiker en passievrucht toe, wrijf die mengeling uit op de opgesteven bodem, met een spuitzak of met een lepel. Smeer het mooi egaal aan. Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Snij de physalis in 2 en de bananen in de lengte. Versier er de taartjes mee, bestrooi ze eventueel met bloemsuiker.
Serveer met een lekkere kop koffie.
Als je de taartjes op voorhand maakt, besprenkel je de bananenschijfjes licht met citroen en smeer je de bodems in met gesmolten witte chocolade, die je eerst laat opstijven in de koelkast voor je de room erop smeert.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!