Zelfgemaakte Appelazijn
10min (+ 4 weken wachttijd)
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek
Je winkelwagen is leeg
10min (+ 4 weken wachttijd)
•Easy
Maak je eigen appelazijn met dit eenvoudige no-waste recept. Gebruik appelschillen en honing voor een natuurlijke, ongefilterde azijn.
2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek
2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek
Appels schillen: Schil de appels en maak met de geschilde stukken appelmoes.
Vullen van de pot: Vul de glazen pot tot bijna aan de rand met de appelschillen.
Water toevoegen: Giet er water bij tot de appelschillen goed onderstaan.
Honing toevoegen: Voeg de honing toe en roer even door met een schone lepel.
Gewichtje plaatsen: Leg op de schillen een soort van gewichtje zodat de schillen mooi onder blijven, bijvoorbeeld een zakje gevuld met water.
Afdekken: Dek de pot af met een etamine doek en zet deze vast met een elastiek.
Fermenteren: Bewaar de pot op kamertemperatuur. Roer de appelazijn 1-2 keer per dag om. Binnen een paar dagen gaan de appels gisten. Blijf dagelijks doorroeren. Na 4 weken is alle suiker vergist en houd je azijn over.
Zeef de azijn: Zeef de azijn door een fijne zeef en giet deze over in een schone fles.
Gebruik de azijn in sausjes en dressings voor een extra smaakvolle touch. Je kunt de azijn ook gebruiken om zelf mayonaise te maken.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!