Zelfgemaakte chocoladesaus met fleur de sel en olijfolie

Favorieten

15min

Easy

Geniet van zelfgemaakte chocoladesaus met een verrassende twist. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker!

Geniet van zelfgemaakte chocoladesaus met een verrassende twist. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

250 g donkere chocolade van minstens 80% cacao
250 ml volle room
1 tl fleur de sel
1 el of meer extra vierge zachte olijfolie

250 g donkere chocolade van minstens 80% cacao
250 ml volle room
1 tl fleur de sel
1 el of meer extra vierge zachte olijfolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de donkere chocolade in stukjes en plaats ze in een glazen kom samen met de volle room.

Plaats de kom op een steelpan met 2 cm water voor au bain-marie smelten.

Haal van het vuur en klop het mengsel stevig door.

Roer vlak voor het serveren de fleur de sel en olijfolie erdoor.

Perfect voor al je favoriete desserts!

Tips

Geen extra tips nodig, just enjoy!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.