Varkenswangetjes op zijn Italiaans met paccheri pasta in de cookeo

Favorieten

45 min

Easy

Een Belgischeklassieker met eenItaliaanse twist, dat zijn deze varkenswangetjes, zachtgegaard in een rijke tomatensaus met rode wijnen oregano. En dan… pasta erbij, goed mengen en royaal afwerken met geraspte pecorino en kerstomaatjes . Even gratineren met de extra crisp accessoire voor dat perfecte krokante kaaskorstje, en afwerken met een basilicum‑burrata crème. Eén bord vol hartverwarmende comfortfood, echtgenieten, en zeer makkelijk om te maken!

Een Belgischeklassieker met eenItaliaanse twist, dat zijn deze varkenswangetjes, zachtgegaard in een rijke tomatensaus met rode wijnen oregano. En dan… pasta erbij, goed mengen en royaal afwerken met ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Varkenswangetjes 
8 stuks varkenswangetjes 
2 el olijfolie 
Zwarte peper & zeezout 

Soffritto basis 
1 ui (gesnipperd) 
4 teentjes knoflook (fijngesneden) 
1 grote wortel (fijngesneden) 
2 takjes selder (fijngesneden) 
Tak tijm en laurier  

Saus 
125 ml rode wijn 
400 g datterini in blik 
1 tl oregano 
1 el balsamico‑crème 

Pasta & gratin 
350 g korte pasta naar keuze (bijv. paccheri) 
150 g pecorino (geraspt) 
125 g kerstomaatjes 

Basilicum‑burratacrème 
1 bol burrata met wat sap 
2 el olijfolie 
Zwarte peper & zeezout 
1/2 bot verse basilicumblaadjes 

Optioneel 
Extra pastawater 

 
8 stuks varkenswangetjes 
2 el olijfolie 
Zwarte peper & zeezout 

 
1 ui (gesnipperd) 
4 teentjes knoflook (fijngesneden) 
1 grote wortel (fijngesneden) 
2 takjes selder (fijngesneden) 
Tak tijm en laurier  

 
125 ml rode wijn 
400 g datterini in blik 
1 tl oregano 
1 el balsamico‑crème 

 
350 g korte pasta naar keuze (bijv. paccheri) 
150 g pecorino (geraspt) 
125 g kerstomaatjes 

 
1 bol burrata met wat sap 
2 el olijfolie 
Zwarte peper & zeezout 
1/2 bot verse basilicumblaadjes 

 
Extra pastawater 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Voorbereiding vlees: laat de Cookeo voorverwarmen op functie stevig bruinen.  Dep de varkenswangetjes droog, kruid met peper en zout. Kleur ze in 2 el olijfolie, nog steeds op functie stevig bruinen ca. 10 min. Draai om en bruin nog 5 min. Haal het vlees uit de pot en zet opzij. 
  2. Soffritto: In dezelfde pot, zonder extra vetstof, voeg ui, look, wortel, tijm, laurier en selder toe. Kruid met peper en zout. Bak ca. 5 min op middelhoog vuur. 
  3. Blus met rode wijn. Voeg dan de datterini, oregano en balsamico‑crème toe.  Roer goed door en laat 5 min zachtjes pruttelen. 
  4. Leg de varkenswangetjes terug in de saus, meng goed en sluit de Cookeo. Stel in op hoge druk express en gaar 35 min. 
  5. Pasta koken: Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. 
  6. Open de Cookeo . Voeg de pasta bij de saus, meng goed alles onder elkaar en voeg eventueel pastawater toe als de consistentie te dik zou zijn. 
  7. Bestrooi met de geraspte pecorino en leg er de kerstomaatjes op. 
  8. Gratineren: Gebruik de Moulinex extra-crisp functie  en gratineer tot goudbruin en krokant.  
  9. De buratta crème: mix de buratta met basilicum met peper en zout en olijfolie, mix tot een gladde crème, voeg eventueel wat sap van burrata toe tot je een perfecte textuur krijgt. 

Tips

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo