Zomerse tiramisu met kersen, mascarpone, limoen en amaretti

Favorieten

20min

Easy

Dit is dus écht een topdessertje voor als het kersenseizoen er is, en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Super simpel, fris, romig, en met die kersen en koekjes – ja jongens, een droom van een tiramisu. Perfect voor in een glaasje, makkelijk om op voorhand klaar te zetten én gewoon zalig lekker.

Dit is dus écht een topdessertje voor als het kersenseizoen er is, en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Super simpel, fris, romig, en met die kersen en koekjes – ja jongens, een droom va ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Mascarponecrème 
250 g mascarpone 
200 g slagroom 
2 eetlepels honing 
zeste van 1 limoen (optioneel: beetje vanille) 

Kersenmengsel 
500 g kersen 
1 eetlepel honing 
Sap van 1 limoen 

Topping 
100 g amaretti koekjes 
1 handvol muntblaadjes 

 
250 g mascarpone 
200 g slagroom 
2 eetlepels honing 
zeste van 1 limoen (optioneel: beetje vanille) 

 
500 g kersen 
1 eetlepel honing 
Sap van 1 limoen 

 
100 g amaretti koekjes 
1 handvol muntblaadjes 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kersen voorbereiden – Ontpit de kersen en doe ze in een kom. Voeg het limoensap en de honing toe. Meng goed en laat even staan zodat de smaken intrekken. 

Mascarponecrème maken – Doe de mascarpone en slagroom honing en zeste samen in een kom en klop tot een luchtige, lobbig mengeling. (en eventueel een beetje vanille). Zet koel. 

Tiramisu opbouwen – Neem vier mooie glaasjes. Verdeel eerst de mascarponecrème over de glazen. 

Fruitlaag toevoegen – Lepel de gemarineerde kersen erover. 

Afwerken – Verkruimel de amaretti-koekjes grof en strooi over elk glaasje. Snijd een paar muntblaadjes fijn en strooi erover, werk af met een mooi munttakje erbovenop. 

Tips

  • Je kan dit perfect enkele uren op voorhand maken en in de frigo bewaren. 
  • Heb je geen amaretti? Gebruik dan speculoos of cantuccini als alternatief. 
  • De kersen kan je ook vervangen door blauwe bessen, nectarines of aardbeien. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.