Gefrituurde cervela met spicy mayo

  • 10min
  • 4P
  • Easy

Een klassieke cervela, maar dan met een moderne twist! Dit heerlijk krokante hapje met een spicy sausje is gegarandeerd een hit op elk feestje. Makkelijk om te maken, en de pittige mayo geeft het een extra kick. Het mag dan wat minder gezond zijn, maar geen zorgen: dansen maakt alles weer goed! 

Ingrediënten

2 cervela’s 
1 el ketchup 
1 el zelfgemaakte mayonaise 
1 tl gehakte ui 
1 mespunt currypoeder 
1 mespunt cayennepeper 
1 lente-ui, fijngesneden

Bereidingswijze

Snij de cervela’s eerst in drie gelijke stukken en maak inkepingen: één over de lengte en drie per stuk over de breedte. 

Frituur de stukjes worst tot ze mooi openkrullen en goudbruin zijn. 

Maak een sausje door de ketchup en de mayonaise te mengen met de ui, het currypoeder en de cayennepeper. 

Versier met lente-ui. 

Tips

  • Je kunt dit gerecht ook maken met andere soorten worst, zoals merguez of braadworst. 
  • Wil je meer pit? Voeg dan een beetje sambal toe aan de saus voor een extra kick. 

Gefrituurde cervela’s zijn het lekkerst als ze vers zijn, maar je kunt de saus tot 2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Bewaar eventuele restjes cervela in een luchtdichte doos in de koelkast en verwarm ze kort in de oven.