Voorbereiden van de toastjes: Snijd aan elke snee brood vier inkepingen in de rand, alsof je de zijkanten bijna losmaakt, maar niet helemaal. Zo kan je de toast in een stervorm plooien.
Bestrijk elk sneetje met gesmolten boter en leg er een plakje geitenkaas op.
Strooi er de kruidenmengeling over en bestrijk lichtjes met gesmolten boter.
Bakken van de toastjes: Plaats de toastjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Paddenstoelen bereiden: Snijd of scheur de paddenstoelen in stukken.
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd de look fijn of rasp deze en fruit glazig in de boter (niet laten kleuren).
Voeg de paddenstoelen toe, kruid met peper en zout en bak tot goudbruin.
Voeg op het einde de fijngehakte peterselie toe.
Afwerken en serveren: Verdeel de gebakken paddenstoelen over de warme toastjes met geitenkaas.
Werk af met een beetje cressonette of microgreens, extra gesmolten boter en een snuifje citroenzeste voor een frisse toets.
Tips
- Heb je geen geitenkaasfan in huis? Vervang door mozzarella of een ander zacht smeltkaasje.
- Truffelolie toevoegen aan de paddenstoelen geeft een luxueuze toets.