Mosterdsaus
15min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd (oude graanmosterd)
Peper en zout
Je winkelwagen is leeg
15min
•Easy
Maak in enkele stappen een heerlijke romige mosterdsaus met kalfs- of runderfond en mosterd. Perfect voor bij vlees of gegrilde groenten!
250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd (oude graanmosterd)
Peper en zout
250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd (oude graanmosterd)
Peper en zout
Giet de kalfs- of runderfond en de room in een steelpannetje en zet het op een middelhoog vuur. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook.
Voeg een snufje peper en zout toe. Laat het mengsel een paar minuten inkoken totdat het iets dikker wordt, terwijl je af en toe roert.
Roer de mosterd door de saus en klop met een garde stevig, zodat er geen klontjes achterblijven.
Laat de saus nog kort sudderen op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Zodra de saus een mooie, gladde textuur heeft, haal je het van het vuur.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!