Pasticcio met spinazie en ricotta
35min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?350g penne
400g spinazie, gewassen
500g ricotta
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
Peper en zout
Muskaatnoot
150g geraspte kaas
Je winkelwagen is leeg
35min
•Easy
Ontdek een heerlijke vegetarische versie van de Griekse pasticcio: een ovenschotel met spinazie, ricotta en een rijke laag kaas.
350g penne
400g spinazie, gewassen
500g ricotta
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
Peper en zout
Muskaatnoot
150g geraspte kaas
350g penne
400g spinazie, gewassen
500g ricotta
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
Peper en zout
Muskaatnoot
150g geraspte kaas
Kook de penne al dente volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en verdeel ze over een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knoflook fijn en fruit deze licht in de olie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng er vervolgens de ricotta door en breng op smaak met peper, zout en naar wens muskaatnoot. Proef of het mengsel goed op smaak is.
Verdeel het spinazie-ricottamengsel gelijkmatig over de pasta in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
Gratineer het gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, tot de kaas goudbruin is. Serveer de pasticcio direct.
Voeg extra groenten toe zoals gebakken paddenstoelen, gegrilde pompoen, of courgette, afhankelijk van het seizoen, voor een nog rijkere smaak.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!