Iced Salted Caramel Coffee

Favorieten

20min

Medium

Echt waar jongens, dit is zó’n drankje dat je gewoon moΓ©t proberen. Denk: een shot warme espresso, romige melk, ijsblokjes Γ©n zelfgemaakte salted karamel. Het is de perfecte traktatie voor jezelf op een warme dag of als je gewoon zin hebt in iets speciaals. Die karamel alleen al... die is al een recept op zich en ideaalvoor op je dessertjes, lattes of een bolletje vanille-ijs. En geloof me, dit is crazy lekker genieten!

Echt waar jongens, dit is zó’n drankje dat je gewoon moΓ©t proberen. Denk: een shot warme espresso, romige melk, ijsblokjes Γ©n zelfgemaakte salted karamel. Het is de perfecte traktatie voor jezelf op e ...
Meer lezen
Kitchen must haves

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?
Aantal:

Salted caramelΒ 
120 gram fijne suikerΒ 
80 gram boterΒ 
120 milliliter roomΒ 
1 snuifje zoutΒ 
Optioneel: een paar druppels vanille-extractΒ 

Iced coffeeΒ 
1 shot espressoΒ 
200 milliliter koude melk (mag plantaardig zijn)Β 
1 koffielepel salted caramel
IjsblokjesΒ 1 koffielepel salted caramel
Extra salted caramel om je glas te versierenΒ 1 groot glasΒ 1 rietjeΒ 

Β 
120 gram fijne suikerΒ 
80 gram boterΒ 
120 milliliter roomΒ 
1 snuifje zoutΒ 
Optioneel: een paar druppels vanille-extractΒ 


IjsblokjesΒ 1 koffielepel salted caramel
Extra salted caramel om je glas te versierenΒ 1 groot glasΒ 1 rietjeΒ 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Salted caramel makenΒ 
Doe de fijne suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur, zonder toevoeging van water.
Laat rustig smelten en roer af en toe stevig om klonters op te lossen.Β 
Voeg de boter toe zodra de suiker volledig gesmolten is en blijf goed roeren tot alles mooi vermengd is.Β 
Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe – let op voor spatten!Β 
Voeg het snufje zout toe en eventueel wat vanille-extract.Β 
Giet de salted caramel in een propere pot en laat volledig afkoelen.Β 

Iced Salted Caramel Coffee makenΒ 
Versier de binnenkant van een groot glas met drizzles salted caramel.Β 
Vul het glas met ijsblokjes en schenk de koude melk erbij.Β 
Maak een verse shot espresso en meng daar een koffielepel salted caramel onder.Β Giet de espresso voorzichtig over de melklaag voor een mooie gelaagdheid.Β 
Serveer meteen met een rietje.Β 

Tips

Gebruik plantaardige melk, room en boter voor een volledig vegan versie.Voeg een toef slagroom of een snufje kaneel toe voor extra verwennerij. De karamelsaus is ook heerlijk over pannenkoeken of ijs.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker opΒ social media en tagΒ @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met: Partner logo