Iced Salted Caramel Coffee

Favorieten

20min

Medium

Echt waar jongens, dit is zó’n drankje dat je gewoon moét proberen. Denk: een shot warme espresso, romige melk, ijsblokjes én zelfgemaakte salted karamel. Het is de perfecte traktatie voor jezelf op een warme dag of als je gewoon zin hebt in iets speciaals. Die karamel alleen al... die is al een recept op zich en ideaalvoor op je dessertjes, lattes of een bolletje vanille-ijs. En geloof me, dit is crazy lekker genieten!

Echt waar jongens, dit is zó’n drankje dat je gewoon moét proberen. Denk: een shot warme espresso, romige melk, ijsblokjes én zelfgemaakte salted karamel. Het is de perfecte traktatie voor jezelf op e ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Salted caramel 
120 gram fijne suiker 
80 gram boter 
120 milliliter room 
1 snuifje zout 
Optioneel: een paar druppels vanille-extract 

Iced coffee 
1 shot espresso 
200 milliliter koude melk (mag plantaardig zijn) 
1 koffielepel salted caramel
Ijsblokjes 1 koffielepel salted caramel
Extra salted caramel om je glas te versieren 1 groot glas 1 rietje 

 
120 gram fijne suiker 
80 gram boter 
120 milliliter room 
1 snuifje zout 
Optioneel: een paar druppels vanille-extract 


Ijsblokjes 1 koffielepel salted caramel
Extra salted caramel om je glas te versieren 1 groot glas 1 rietje 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Salted caramel maken 
Doe de fijne suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur, zonder toevoeging van water.
Laat rustig smelten en roer af en toe stevig om klonters op te lossen. 
Voeg de boter toe zodra de suiker volledig gesmolten is en blijf goed roeren tot alles mooi vermengd is. 
Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe – let op voor spatten! 
Voeg het snufje zout toe en eventueel wat vanille-extract. 
Giet de salted caramel in een propere pot en laat volledig afkoelen. 

Iced Salted Caramel Coffee maken 
Versier de binnenkant van een groot glas met drizzles salted caramel. 
Vul het glas met ijsblokjes en schenk de koude melk erbij. 
Maak een verse shot espresso en meng daar een koffielepel salted caramel onder. Giet de espresso voorzichtig over de melklaag voor een mooie gelaagdheid. 
Serveer meteen met een rietje. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met: Partner logo