Kaasballetjes met zelfgemaakte veenbessenketchup

Favorieten

1u

Kaasballetjes zijn dé hit op social media en Grace looooooves cheese, dus dit zijn toppertjes als aperitiefhapjes in een kidsmenu. Extra zot: ik maak alles volledig klaar in de Airfryer — yup, ook de veenbessenketchup! Eerst aardappelen stomen, dan prakken en mengen met alle ingrediënten, paneren en daarna gewoon airfryen. Voor de ketchup worden alle ingrediënten geroosterd voor extra smaak, gemixt en klaar!

Makkelijk, krokant, cheesy en 100% feestproof!

Kaasballetjes zijn dé hit op social media en Grace looooooves cheese, dus dit zijn toppertjes als aperitiefhapjes in een kidsmenu. Extra zot: ik maak alles volledig klaar in de Airfryer — yup, ook de ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 8P

Voor de Kaasballetjes
800 g bloemige aardappelen 
200 g geraspte kaas (Comté, Emmental of Gouda) naar keuze 
1 eetlepel lookpoeder 
1 eetlepel maïzena 
Peper en zout 
24 extra blokjes kaas of mozzarella-bolletjes (voor de vulling) 
1 schaal bloem (om te paneren) 
2 eieren, losgeklopt met een snufje zout 
1 schaal paneermeel 
Oliespray 

Voor de veenbessenketchup 


800 g bloemige aardappelen 
200 g geraspte kaas (Comté, Emmental of Gouda) naar keuze 
1 eetlepel lookpoeder 
1 eetlepel maïzena 
Peper en zout 
24 extra blokjes kaas of mozzarella-bolletjes (voor de vulling) 
1 schaal bloem (om te paneren) 
2 eieren, losgeklopt met een snufje zout 
1 schaal paneermeel 
Oliespray 

 

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is volledig vegetarisch zoals het is. Wil je het vegan maken? Vervang de kaas door een plantaardige variant en gebruik plantaardige melk en een ei-vervanger voor het paneren.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Aardappelpuree maken
Schil de aardappelen, snijd ze in 2 of 4 stukken en stoom 20 minuten op full steam in de Philips Airfryer. Duw ze daarna door een aardappelpers in een kom. Meng met de geraspte kaas, maïzena, lookpoeder, peper en zout.

Kaasballetjes vormen
Neem hoopjes puree, duw ze plat in je hand, leg een blokje kaas of mozzarella-bolletje in het midden en vorm tot een balletje.

Dubbel paneren
Zet drie kommetjes klaar met bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Rol elk balletje eerst door bloem, dan ei, vervolgens paneermeel. Herhaal daarna alleen ei + paneermeel voor een extra krokant laagje.

Kaasballetjes laten drogen
Leg ze onafgedekt in de koelkast, minstens 4 uur of — voor het beste resultaat — een hele nacht.

Ketchup maken
Je kan alle ingredienten en de bereidingswijze hier op onze website terugvinden.

Kaasballetjes bakken
Verdeel de kaasballetjes in de grote en kleine mand, spray er olijfolie over.
Bak 7 minuten op 160°C in de Airfryer tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm op een schotel met de ketchup.

Tips

  • Maak de kaasballetjes een dag op voorhand: ze behouden beter hun vorm en worden extra krokant. 
  • Je kan de ketchup perfect vooraf maken en bewaren in de koelkast. 
  • Geen veenbessen in huis? Vervang door appelcompote of gedroogde cranberries. 
  • Extra feestelijk: serveer met een prikker en verse kruiden. 
  • Gebruik mozzarella voor een cheesy stretch-effect bij elke hap! 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo