Romige proteïne Matcha-Chia-Pudding met aardbeienjam

Favorieten

2u10

Easy

Deze is er ééntje voor de proteïne lovers! Als ontbijt of na het sporten – helemaal top. Ik ben zelf ook fan van wat extra proteïne in mijn dagdagelijkse voeding, maar het moet vooral lekker zijn, duh… wat had je gedacht? Het ziet er misschien ongelooflijk fancy uit, maar het is supertoegankelijk én gezond! Boordevol goede vetten, chiazaad voor een lang gevuld gevoel, eiwitten en antioxidanten. Ideaal om in batch te maken, zo heb je altijd iets gezonds bij de hand wanneer je effe wil genieten. Ja hallokes… wie doet mee?

Deze is er ééntje voor de proteïne lovers! Als ontbijt of na het sporten – helemaal top. Ik ben zelf ook fan van wat extra proteïne in mijn dagdagelijkse voeding, maar het moet vooral lekker zijn, duh ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Matcha Chia Proteine Pudding
1 eetlepel (ongeveer 6 g) premium matchapoeder bio
2 eetlepel (15 ml) warm water 
240 ml kokosmelk (of amandel, soja, haver,... kan ook met griekse yoghurt)
60 g chiazaad
1 eetlepel  maple syrup
1 theelepel  vanillepoeder
Een snuifje zeezout  
2 afgestreken el eiwitpoeder (bv van bio erwten)

Aardbeien Chia Jam
200 g diepvriesaardbeien of ander fruit naar keuze
1 eetlepel water
1 eetlepel maple syrup
2 eetlepel chiazaad 

Topping
400g kokosyoghurt
Eventueel met 1 eetlepel cocosrasp en wat vanille

Afwerking: een snufje matchapoeder

1 eetlepel (ongeveer 6 g) premium matchapoeder bio
2 eetlepel (15 ml) warm water 
240 ml kokosmelk (of amandel, soja, haver,... kan ook met griekse yoghurt)
60 g chiazaad
1 eetlepel  maple syrup
1 theelepel  vanillepoeder
Een snuifje zeezout  
2 afgestreken el eiwitpoeder (bv van bio erwten)


200 g diepvriesaardbeien of ander fruit naar keuze
1 eetlepel water
1 eetlepel maple syrup
2 eetlepel chiazaad 


400g kokosyoghurt
Eventueel met 1 eetlepel cocosrasp en wat vanille

Afwerking: een snufje matchapoeder

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is al volledig vegan — geen aanpassingen nodig! Wil je een niet-vegan versie, vervang dan de kokosyoghurt door Griekse yoghurt en gebruik honing in plaats van maple syrup.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereid de matcha chia pudding: Klop de matcha met het water tot een glad, schuimig mengsel met een matcha whisk. 

Voeg de plantaardige melkchiazaadmaple syrup en vanillepoeder toe.

Roer goed door en laat 10 minuten staan. Roer daarna nog eens om klontjes te voorkomen.  

Maak de aardbeien chia jam: Doe de diepvriesaardbeienwater en maple syrup in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur tot de aardbeien zacht worden (ongeveer 5–7 minuten).

Plet ze met een vork en voeg het chiazaad toe.

Laat nog 1–2 minuten zachtjes koken en haal dan van het vuur.

Laat volledig afkoelen — de jam dikt nog in tijdens het afkoelen. 

Maak de topping: Meng de kokosyoghurt, eventueel de kokosrasp  en vanille tot een glad geheel. 

Stel het glaasje samen: Lepel eerst een laagje aardbeien chia jam in elk glaasje.

Voeg daarna een laag matcha chia pudding toe.

Werk af met een royale schep kokosyoghurt topping en een snufje matchapoeder

Tips

  • Gebruik verse aardbeien als ze in het seizoen zijn of ander fruit. 
  • Vervang kokosyoghurt door sojayoghurt voor een lichtere variant. 
  • De pudding smaakt ook heerlijk als ontbijt-on-the-go in een afsluitbaar potje. 
  • Voeg wat geroosterde kokosvlokken of pistachenoten toe voor extra crunch. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo