Pasta met paprikapesto en courgette

  • 20min
  • Next level

Ingrediënten

Voor de pasta met courgette:
2 courgette(s)
1 rode ui(en)
1 eetlepel(s) Bruschetta Rosso-kruiden
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
400 gram farfalle
50 gram geraspte parmezaankaas

Voor de pesto:
1 teentje(s) knoflook
5 takje(s) tijm
5 takje(s) basilicum
1 eetlepel(s) Bruschetta Rosso-kruiden
450 gram gegrilde paprika’s
4 eetlepel(s) zonnebloempitten
Vandemoortele® oliemengeling voor koude bereidingen

Bereidingswijze

Bak eerst de courgette en kook de pasta:

1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de farfalle.
2. Pel een rode ui en snij hem in fijne ringen. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de rode ui zo’n 3 à 4 minuten.
3. Snij de courgettes in stukjes en schep ze mee in de pan.
4. Trek de blaadjes van de takjes tijm en voeg ze toe aan de pan.
5. Bak de courgette, de rode ui en de tijm 7 à 8 minuten op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig.
6. Kruid de ingrediënten met 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden en een flinke snuif peper en zout.
7. Kook de farfalle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Maak dan de pesto:

1. Doe de gegrilde paprika’s en de zonnebloempitten samen met een teentje look in een kom. Voeg vervolgens 6 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen, een scheutje koud water en 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden toe aan de kom. Kruid af met peper en zout.
2. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde pesto.
3. Schep de paprikapesto onder de farfalle. Verdeel de pasta over de borden en doe er de courgette bij. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Ja, je kan de pesto tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

Ja, je kan dit gerecht ook koud serveren als pastasalade. Laat de pasta en de courgette afkoelen en voeg de paprikapesto toe als dressing.