Pompoensoep

Soep maken

Soep is het perfecte feestelijk hapje, maar kan je evengoed serveren als een volwaardige maaltijd. Ook als tussendoortje is soep een energierijke smaakbom die vlotjes binnenstroomt. Geschikt voor alle seizoenen en klaar voor je het weet! Van frisse gazpacho op het zomerterras tot stevige pompoensoep in de winterjas. En voor de kids? Een grootmoederlijke tomatensoep met balletjes kent altijd succes. Soep maken is simpel én bovendien de ideale oplossing voor koelkastrestjes. Neem gerust een kijkje in mijn soeprecepten.

 • 5-10min
 • 1 volw portie + 1 baby portie
 • Easy

Groentesoepen

Soeprecepten voor koude en minder koude dagen

Op een druilerige herfstavond of koude winterdag kaarsjes aansteken, een hete tas soep inschenken en dan met een dekentje mijn zetel inkruipen. It makes me happy! Natuurlijk zijn er typische herfst- en wintersoepen, zoals pompoensoep en aspergesoep, maar er zijn minstens evenveel soepen die een perfecte dorstlesser zijn in de lente of zomer. Een avocadokomkommersoepje met krokant spek en zure room brengt bijvoorbeeld verfrissing als de temperaturen de hoogte in schieten.

Groentesoepen met massa’s smaak

Groentesoep saai? Think again! Groentesoepen staan bol van smaak. Soms lekker zacht, dan weer verrassend pittig of afgewerkt met een zure toets. Mijn receptenlijstje telt zoveel soepgerechten dat er sowieso enkele groentesoepen zijn die jou, je partner of je (b)engeltjes kunnen bekoren. Wat dacht je van wortel-koolrabisoep met appel, erwtensoep met avocado en zure room of makkelijke aspergeroomsoep? Probeer het zelf maar uit. Echt lekker hoor!

Soep met balletjes… ook jouw favoriet?

Als ik zou moeten kiezen tussen soep met balletjes of soep met croutons? Oh … Ik moet jou het antwoord schuldig blijven, want ik kan niet kiezen. Soep is naar mijn mening altijd een voltreffer. Versbereide balletjes of krokante croutons maken het bordje gewoonweg compleet.

Tip: schuif de soepballetjes of croutons aan de kant en ga the extra mile voor je volgende soepgerecht. Bonusingrediënten zoals nootjes of groentestukjes geven extra dimensie aan je soep. Neem eens een kijkje bij mijn butternutsoep met tartufata en hazelnoten of geef mijn pompoensoep met pompoenfrietjes een kans. Je zal het je niet beklagen!

Vissoep of vleessoep voor wat extra pit

Ik hou er zo en nu en dan van om mijn groentesoepen te pimpen met een beetje vis of vlees. Subtiel maar toch doorspekt van smaak. Afhankelijk van het seizoen, opteer ik voor een lichte, frisse toets of een krachtige, warme toevoeging. Mijn pompoensoep met scampi’s en sesam-koriandersalsa of avocadokomkommersoepje met krokant spek en zure room zijn enkele originele voorbeelden van soepen met vis of vlees.

Feestelijke soepen om je gasten te imponeren

Host jij een party met vrienden of verwelkom jij familie tijdens de feestdagen? Leuk! Als de hapjes gepasseerd zijn, is het tijd voor soep. Ga je voor de traditionele tomatensoep met balletjes, champignonsoep of witloofsoep? Dat is nooit verkeerd natuurlijk! Maar met deze soeprecepten leg je jouw gezelschap smakelijk in de watten: butternutsoep met tartufata en hazelnoten of soep van geroosterde paprika en wortel met pesto van zongedroogde tomaten. Feest verzekerd!

Mijn favoriete soepen op een rij

Nieuwsgierig naar welke soep mijn ultieme favoriet is? Ik kan makkelijk een top tien samenstellen! Ontdek hier mijn snelle en smaakvolle soeprecepten. Enjoy!

 1. Soep van geroosterde paprika en wortel met pesto van zongedroogde tomaten
 2. Avocadokomkommersoepje met krokant spek en zure room
 3. Pompoensoep met scampi’s en sesam-koriandersalsa
 4. Pompoensoep met pompoenfrietjes
 5. Wortel-koolrabisoep met appel
 6. Butternutsoep met tartufata en hazelnoten
 7. Erwtensoep met avocado en zure room
 8. Makkelijke aspergeroomsoep
 9. Witloof-koolsoep met ballekes en croutons
 10. En natuurlijk kunnen de ultieme klassieke groentesoepen niet ontbreken in mijn lijstje!

Tip: soep kan je ontzettend makkelijk meenemen. In een drinkbus met de kids naar school (Grace is zo fier als ze kan uitpakken met een originele lunch bij haar klasgenootjes) of in een thermos mee naar het werk. Een healthy lunch smaakt des te meer op verplaatsing!

Bedenk een groente en je kan er soep mee maken. Zalig toch! Wist je trouwens dat soep een waar krachtvoer is voor je kids? Bekijk mijn groentesoepen en geef jou en je familie een energy boost.