Shakshuka
Dit is echt eens iets anders voor ontbijt: lekker hartig, kruidig en zo gefixt! De eitjes worden eigenlijk gegaard, wel nog lopend, in een kruidige rijke tomatensaus, wat toppings erover en klaar. Zeker eens maken!
Ingrediënten (voor 2 personen)
400 ml kwalitatieve kerstomaten in blik
1 tl gerookt paprika poeder
1 kl korianderzaad
1 el gedroogde krokante uitjes
150 g spinazie
2 lente-ui
1 tl chili flakes
2 verse eieren
Bereidingswijze
Plet de korianderzaadjes in een vijzel, giet in je pan en laat deze eerst even roosteren zonder vetstof tot ze lichtjes roken en geur vrijlaten.
Giet er 2 goeie eetlepels olijfolie bij, doe de spinazie erbij en laat wat slinken, niet helemaal.
Giet er nu de tomaten in blik bij.
Kruid met pezo, laat even pruttelen, maak 2 kuiltjes en breek daar de 2 eieren in.
Bedek met een deksel en laat 3 à 4 min zachtjes opwarmen.
Snij ondertussen de lente-ui fijn, strooi erover en ook chili en krokante ui.
Strooi er nog wat gerookt paprikapoeder over en besprenkel het geheel met olijfolie.
Ja, shakshuka kan worden ingevroren. Het is aanbevolen om de shakshuka af te laten koelen tot kamertemperatuur en het vervolgens in een luchtdichte container of plastic zak te bewaren in de vriezer.
Meestal worden gewone kippeneieren gebruikt in shakshuka, maar je kunt ook kwarteleieren gebruiken voor een leuke presentatie.