Makkelijke tips om meer water te drinken

Dat water gezond is, weten we allemaal! Tijdens de drukke werkweek vind ik het soms een uitdaging om voldoende te drinken. Op zoek naar makkelijke tips om meer water te drinken? Ik deel hier graag met jullie mijn inspiratie om doorheen de dag en na het sporten goed gehydrateerd te blijven en om jouw glaasje water te pimpen met een originele en duurzame toets, cheers! 😉

Mijn feel good - ritueel

Rise ’n shine baby! De ochtend is voor mij het ideale me-time moment van de dag, ik ben geen snoozer en begin graag vroeg aan mijn dag met een fris hoofd. Mijn feel good – ritueel? Een glas warm water met ongefilterd appelazijn of citroensap. Wanneer ik thuiskom van onze wandeling met Billy, maak ik graag iets hartverwarmend om te drinken, zoals deze gember-kurkuma infusie of verse hibiscus thee met appel, sinaasappel en kaneel. Ook heerlijk om s’avonds te ontspannen… Ik ben echt mega fan van mijn superhandige en veelzijdige Quooker-kraan: gewoon water, gekoeld drinkwater, fris spuitwater, kokend water… steeds water bij de hand om snel iets te fixen waar je zin in hebt!

Tips om makkelijk te drinken doorheen de dag

Water is life en belangrijk om je goed in je vel te voelen! Kleine dingen in je dagelijkse drink- en eetgewoontes aanpassen, levert je soms heel wat gezondheidsvoordelen op! Zo is het aangeraden om te vertrouwen op je dorstgevoel en dan direct door te drinken tot je ruim verzadigd bent. Dat kan soms veel lijken, maar voor je lichaam is het de beste manier om vocht op te nemen. Zo drink ik geen kleine hoeveelheden tijdens het sporten, maar wel in één keer na het sporten. Luisteren naar je dorstgevoel kan je leren! 1,5 liter water per dag is slechts een algemene aanbeveling, jouw behoefte kan variëren. Na het sporten heb je meer water nodig om gehydrateerd te blijven dan bij een minder intensieve activiteit.

Andere praktische tips:

 • Zet je drinkbus of glas direct in je gezichtsveld of binnen handbereik;
 • Kies voor een kleinere drinkbus die sneller leeg is, want dit motiveert om meer te drinken;
 • Verwen jezelf met de mooiste drinkfles waarvan je instant happy wordt;
 • Neem steeds een drankje mee voor onderweg;
 • Gebruik altijd een waterkaraf bij het dekken van de tafel;
 • Warm of koud water maakt niet uit, doe waar je je goed bij voelt;
 • Met een rietje drink je meer;
  (ecologische alternatieven in karton, bamboe, glas of metaal)
 • Maak funky ijsblokjes met stukjes fruit, verse kruiden of eetbare bloemen;
 • Kies voor voedingsmiddelen die veel water bevatten, zoals komkommer, sla, watermeloen, tomaat, courgette, …
 • Varieer gerust tussendoor met andere waterrijke recepten, zoals soep.

Lekker, duurzaam & goedkoop

Lekker drinkbaar water rechtstreeks gefilterd uit de kraan is een echte lifesaver bij ons thuis: geen gesleur meer met flessen, steeds bij de hand en minder afval! Het is niet enkel duurzaam en zuinig in gebruik, maar ook goedkoper op lange termijn. Per gebruikte cartouche spaar je gemiddeld 60 flessen uit! Heeft Grace goesting in een limonade of een mocktail, wil Wim een kan bruiswater op zijn bureau of snak ik naar een zalige latté? Onze Quooker-kraan kan het allemaal! Tomaten pellen, pasta koken, groentesoep maken… zoooo gemakkelijk!

Dryjanuary, Tournée Minérale, … Beter drinken is the way to go! Met deze tips pimp je je water als een pro, zelfs de simpelste ingrediënten geven je net dat tikkeltje meer zin om beter te drinken: komkommer, citrusvruchten, verse kruiden, appelschijfjes, bessen, …

In samenwerking met Quooker