Aïoli

  • 5min
  • 1p
  • Easy

Aïoli maken kan in 5 minuten, het gaat het snelst en is het makkelijkst met een staafmixer! Alle ingrediënten in een hoge maatbeker, mixen en hupla! Een geweldige, romige aioli voor bij al je tapas, gefrituurde calamares of patatas bravas! In ibiza krijg je het altijd voor de maaltijd met wat olijven en brood, maak hem zelf thuis voor dat blijvende vakantiegevoel! 

Ingrediënten (1 portie)

10 teen look
1 eierdooier
Witte peper en zout
Sap van ½ citroen
300 ml maisolie

Staafmixer
Hoge maatbeker

Bereidingswijze

Pel de look en doe die samen met alle andere ingrediënten in een hoge maatbeker. Zet de mixer onderaan op de bodem en ga langzaam naar boven. Blijf mixen tot je een mooi romig geheel krijgt. Serveer in een kommetje met wat stevig brood en olijven.  

Bewaar de aïoli in een afgesloten potje met deksel. Je kan aïoli in de koelkast ongeveer een week, goed afgedekt, bewaren. Je kan aïoli in gesloten potje zonder probleem invriezen. Altijd eens omroeren voor gebruik en eventueel wat opfrissen met paar druppeltjes citroensap.