Boterhambeleg: Amandelboter, kids proof hummus, speculoospasta
1. Zelfgemaakte amandelboter
Ingrediënten
400 g geroosterde gepelde amandelen
Bereiding
Laat amandelen 15 min cutteren tot een gladde pasta, schraap af en toe bij.
Bewaar in een pot in de koelkast.
2. Kids proof kikkererwten hummus
Ingrediënten
1 blik kikkererwten
2 el amandelboter
6 el zachte olijfolie
sap van 2 citroenen
snuifje zout
1 kl lookpoeder
1 kl agave
Bereiding
Mix alle ingrediënten gedurende 3 minuten in de blender, tot een gladde massa.
Bewaar in de koelkast in een gesloten pot.
Serveer met wortel, selder of appelstukjes…
Adult versie
Schep in een schaaltje met extra olijfolie, verse kruiden, wat komijnzaad, dukah, sumak … of wat je lust!
3. Gezonde speculoospasta
Ingrediënten
150 g amandelboter
1 el speculaaskruiden
1 el agave
5 el melk
Bereiding
Mix alle ingrediënten goed onder elkaar, tot gladde massa , eventueel met meer melk als je het slapper wil.
Bewaar in een gesloten pot in de koelkast.
Amandelboter kan ongeveer 2 tot 3 maanden worden bewaard in de koelkast, kids proof hummus kan ongeveer 4 tot 7 dagen worden bewaard in de koelkast en speculoospasta kan ongeveer 1 tot 2 maanden worden bewaard in de koelkast. Het is belangrijk om het boterhambeleg altijd in een luchtdichte verpakking te bewaren en regelmatig te controleren op bederf. Als het boterhambeleg er vreemd uitziet, een rare geur heeft of anders smaakt dan normaal, gooi het dan weg en maak een nieuwe batch.