Cocktails and bites op Ibiza – Moscow Mule met Hannah Van Ongevalle

  • cocktail: 10min bites: 20min
  • cocktail: 1P bites: 6P
  • Next level

Moscow Mule

Dé cocktail van deze zomer als je het aan mij vraagt, lekker fris door het gingerbeer en de limoen!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

5 cl wodka
2 cl vers limoensap
1 cl suikersiroop
gingerbeer naar smaak

alcoholvrije versie:
3 cl sinaasappelsap
2 cl citroensap
1 cl suikersiroop
gingerbeer naar smaak

Bereidingswijze

Tumbler of koperen beker vullen met ijs. De wodka en limoen en siroop erover gieten. Roeren en aftoppen met gingerbeer.

Afwerking

  • Gecrushte braambes met chocobitter
  • Opgelegde geroosterde rode paprika
  • Gecrushte aardbeien
  • Geroosterde rozemarijn en munt

Hier kan je ook gaan freewheelen met de garnituren, super! De gele paprika is mijn favorietje. 😉

Bites

Als je Hannah Van Ongevalle in de buurt hebt maak je er best wat hapjes bij. 🙂 Ik hou van simpel en lekker. Een verse pesto met worstjes op toast en gegrilde haloumi en avocado en inktvis is all we need!

Ingrediënten (voor 6 personen)

Brochetje van haloumi en avocado

300 g haloumi
1 avocado
scheutje olijfolie
zeste van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
1 koffielepel komijn
2 el olijfolie
pezo

Brochetje van inktvisringen met kerstomaatjes en gegrilde paprika

6 inktvisringen
12 kerstomaten
1 gegrilde rode paprika (bokaal)
zeste van 1 citroen
scheutje olijfolie
pezo

Broodje worst met pesto

 12 Spaanse worstjes naar keuze
1 stokbrood (zuurdesem of volkoren)

handvol geroosterde pijnboompitten
handvol parmezaan
handvol rucola
½ bussel basilicum
sap van 1 citroen
2 dl olijfolie
peper

Bereidingswijze

Brochetje van haloumi en avocado

 Als je houten satéstokjes gebruikt kan je ze best vóór het bereiden van de brochetjes een aantal uren in water laten weken zodat ze niet verbranden bij het grillen.

Snijd de haloumi en avocado in gelijke stukken en prik ze afwisselend op een satéstokje. Doe dit op een plank zodat de haloumi en avocado de plank raken, zo zal alles mooi grillen.

Leg de gegrilde brochetjes op een schaal en maak een dressing van de olijfolie, zeste van één sinaasappel, sap van ½ sinaasappel, geplette komijn en pezo. Sprenkel erover.

Brochetje van inktvisringen, kerstomaten en gegrilde paprika

Snijd de inktvisringen door zodat je een reep hebt. Snijd de gegrilde paprika in gelijke stukken.

Prik de inktvisreep aan het begin op het satéstokje en maak er een slangetje van met afwisselend een tomaat en gegrilde paprika. Gril ze een 2 tal minuten aan beide kanten.

Broodje worst met pesto

Grill de worstjes op de bbq en snijd ondertussen het stokbrood in gelijke sneden. Grill het stokbrood aan beide kanten.

Maak pesto van de geroosterde pijnboompitten, basilicum, geraspte parmezaan, rucola, citroensap, peper en olijfolie. Blend alles tot een pesto. Als de pesto te stevig is kan je er nog een scheutje olijfolie aan toevoegen.

Afwerking

Strijk de broodjes in met pesto en leg er een worstje op. Werk af met een blaadje rucola en en prikker.

Werk de avocado brochetjes af met de dressing. Dat mag royaal besprenkeld worden.

Werk als laatste de inktvisbrochetjes af met olijfolie, pezo en zeste van citroen.