French Toast met Geroosterde Rabarber-Aardbeiencompote, Griekse Yoghurt en Hot Chili-Honing
Dit ontbijt is een echt feest, de smeuige yoghurt met extra bite gaat perfect samen met de zoetzure compote van aardbeien en rabarber, en de heerlijke’ French Toas’t aka gewonnen of verloren brood.
Je kan dit gerecht zowel heel fancy als een chef dresseren alsook lekker los en cosy voor een gezellig ontbijt, alle smaken smelten perfect samen om echt van te genieten.
Het briochebrood kan je gewoon kopen in de winkel of je maakt jet lekker zelf! Met melkbrood of rozijnenbrood kan het zeker ook.
Ingrediënten
Griekse Citrus-Vanille Yoghurt
- 400 g Griekse yoghurt
- Zeste van 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 el honing
- Paar takjes citroenverbena, fijn gesneden
- 2 el chiazaad (wit of grijs)
Geroosterde Aardbei-Rabarbercompote
- 500 g aardbeien
- 250 g rabarber
- 3 el vloeibare rauwe honing
- 1 vanillestokje
- 1 tak verse rozemarijn
Briochebrood
- 40 ml melk (kamertemperatuur)
- 18 g verse gist
- 300 g bloem
- 30 g suiker
- 170 g boter (kamertemperatuur)
- 2 eieren en 2 eierdooiers
- 4 g zout
Dorure
- 1 eierdooier
- 1 el melk
Geroosterde Pistacheboter
- 150 g gepelde groene pistachenoten
- 1 snuifje fleur de sel
French Toast Mengeling
- 200 ml room
- 200 ml volle melk
- 1 el honing
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
Chili-Honing
- 1 vers rood pepertje
- 125 ml vloeibare honing
Bereidingswijze
Geroosterde Rabarber-Aardbeiencompote:
Snijd de rabarber in stukjes van 1 cm en de aardbeien doormidden. Houd wat aardbeien apart voor de garnituur.
Meng de honing met de uitgeschraapte vanillepeul en voeg toe aan de aardbeien en rabarber in een ovenschaal.
Rooster 25 minuten op 185°C, laat afkoelen en meng goed door elkaar.
Briochebrood:
Voor de bereiding van het briochebrood, volg deze link https://www.sofiedumont.be/recept/shokupan/ naar het recept. Snijd het afgekoelde brood in sneetjes van ongeveer 2 cm dik, of in rechthoekjes voor een ‘chef bord’ presentatie.
French Toast:
Klop de room, melk, honing en de uitgeschraapte vanillestok goed door elkaar.
Drenk de sneetjes briochebrood in de mengeling zodat ze rondom mooi bedekt zijn. Laat 5 minuten rusten.
Smelt boter in een antikleefpan, bestrooi de sneetjes lichtjes met fijne suiker en bak ze 3-4 minuten aan elke kant. Laat mooi karameliseren. Voor de ‘chef brioche’ bak je ook de zijkanten mee.
Griekse Citrus-Vanille Yoghurt:
Meng de uitgeschraapte vanillepeul en zaadjes door de yoghurt samen met de citroenzeste, honing, citroenverbena en chiazaad. Laat 10 minuten rusten zodat het chiazaad kan indikken.
Chili-Honing:
Snijd het pepertje zeer fijn en laat kort meekoken met de honing. Zet apart.
Geroosterde Pistacheboter:
Maal de pistachenoten fijn in een cutter met een snuifje fleur de sel, tot een gladde boter (ongeveer 15 minuten).
Serveren:
Dresseer een toef yoghurt op het bord, leg daarop de gebakken French toast.
Voeg een quenelle van de compote toe en werk af met verse aardbeien, schijfjes rabarber en blaadjes citroenverbena.
Serveer de chili-honing erbij.
In de Koelkast
- Geroosterde Rabarber-Aardbeiencompote: Tot 3 dagen in een luchtdichte container.
- Griekse Citrus-Vanille Yoghurt: 1 dag in een luchtdichte container.
- French Toast: 1 dag in de koelkast, opnieuw opwarmen in een pan of oven.
In de Vriezer
- Geroosterde Rabarber-Aardbeiencompote: Tot 3 maanden in een luchtdichte container.
- French Toast: Tot 2 maanden in een luchtdichte container.
Terug Opwarmen
- French Toast (koelkast): Opwarmen in een pan of oven tot door en door warm.
- French Toast (vriezer): Ontdooien in de koelkast en daarna opwarmen in een pan of oven.
- Compote: Kan koud geserveerd worden of lichtjes opgewarmd in een pannetje op laag vuur.