Gebakken langoesten en bullit de peix – Sangria Ibiza style

  • sangria: 15min gerecht: 30min
  • 10P
  • Next level

Sangria Ibiza style

Dat de sangria van Sergio next level is, daar twijfelt niemand aan. De verse fruitmengeling geeft super veel smaak en een zalig vakantiegevoel! Ben je op Ibiza? Ga dan naar Plaza Del Sol in D’alt Villa, kies er een leuk plekje uit en geniet van het uitzicht met jouw sangria in de hand!

INGREDIËNTEN (VOOR 10 PERSONEN)

½ l vers vruchtensap van banaan en sinaasappel
1 banaan
½ ananas
1 sinaasappel
1 appel
100 g rood fruit (frambozen, aardbei, …) geflambeerd met 10 cl cointreau
5 cl cointreau
5 cl brandy
5 cl martini
1 fles (droge) cava Brut

Bereidingswijze

Schil het fruit indien nodig en snijd de banaan, sinaasappel, appel, ananas in kleine stukjes. Verdeel een beetje hiervan over de glazen. De rest van het fruit mag in de karaf, welke je aanvult met ijsblokjes. Voeg het vruchtensap en het rood fruit toe. Best part: vul aan met cointreau, brandy en martini. Roer goed. De glazen vullen doe je door eerst wat cava te verdelen over het fruit, en vervolgens aan te vullen met de rest van de sangria.

Partner

In samenwerking met Plaza Del Sol Ibiza.

Plaza Del Sol

Gebakken langoesten en bullit de peix

Typische gerechten delen met je vrienden, op een boot, in Ibiza … Heaven is a place on a boat!

Ingrediënten Gebakken langoesten (apéro voor 10 personen)

3 Langoesten +- 700g per stuk
verse chili naar smaak
200 ml olijfolie
snuifje zout
partjes limoen

Bereidingswijze Gebakken langoesten

De langoestenstaarten in schijven snijden. De kop in vier. Chili en look fijnsnijden en fruiten in olijfolie. De langoesten 5 minuten bakken en kruiden met zout.

Afwerken met partjes limoen.

Ingrediënten Bullit de peix (Voor 10 personen, in totaal mag je 5 kg vis tellen)

Bullit de peix
Zeebaars
1 rode poon
1 goudbrasem
5 inktvissen
1 grote schartong
1 lipvis
1 zonnevis
3 roggevleugels (eigenlijk zijn alle vissoorten met een sterke smaak ook goed)
3 uien
4 gepelde tomaten
snuifje gele kleurstof
700 g ronde rijst

Aioli
1 grote bol look
2 el zout
6 el olijfolie

Bereidingswijze Bullit de peix

Bullit de paix
Ontschub alle vissen en ontdoe ze van hun ingewanden. De lever van de vis mag je apart houden. Snij de vissen en stukken alsook de kop. Kuis vervolgens de inktvis (vind je dit een lastig klusje, dan kan je dit ook zeker aan de visboer vragen. In dat geval is dit gerecht een “walk in the park”). Snijd de uien en tomaten zeer fijn en bak ze samen met de stukjes inktvis in olijfolie. Eens de tomaten gegaard zijn, zet je het vuur af en voeg je de vissen toe aan de schotel naargelang de gaartijd. Voor een erg grote pan, mag er 7 liter water aan bijgevoegd worden. Als finishing touch voeg je kleurstof en peper toe.

Het kookvocht mag terug aan de kook worden gebracht. Eens de vissen over de schotel verdeeld zijn, en je het kookvocht erover hebt gegoten, roer je best niet meer in de pan. Enkel voorzichtig omdraaien indien nodig kan zeker wel. Als allerlaatste voeg je de rog en de levertjes toe.

Aioli
Stamp in een vijzel de look en het zout fijn tot het een mooie, witte pasta wordt. Voeg hier olijfolie aan toe en roer goed. Afkruiden doe je als geen ander door er nog drie grote soeplepels visbouillon uit de pan aan toe te voegen.

Afwerking

De vissen op een schotel leggen en aiolisaus erover gieten. Nu wordt de rijst pas klaargemaakt in de overgebleven bouillon. De rijst 12 minuten gaar koken (de eerste 5 min al roerend, daarna niet meer) in de bouillon van de pan. De rijst neemt al de vloeistof op.

Tip

Dit gerecht kan je ook maken met vissen die bij ons te koop zijn zoals, baars, dorade, rode poon, zalm. Koop de vissen in hun geheel, met enkel filets bekom je niet dezelfde smaak.

Partner

In samenwerking met Es Jardins De Fruitera.

Es Jardins de Fruitera

Ja, je kunt de bullit de peix van tevoren maken en opwarmen vlak voor het serveren. De gebakken langoustines kun je het best vers bereiden.

Een frisse fruitige sorbet zoals citroen of mango past goed bij deze maaltijd.