Gegratineerde Sint-Jacobsoesters met peterselie en look
Sint-Jacobsoesters, heel simpel gegratineerd met een botermengeling van peterselie, look en Parmezaanse kaas, het makkelijkste en heerlijke feesthapje ever!
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 teentjes look
100 g boter
½ bot peterselie
60 g Parmezaanse kaas geraspt
Peper van de molen en goeie snuif zout
12 verse St Jacobsoesters
Schelpen of individuele ovenschaaltjes
Wat brood of stokbrood om saus op de soppen
Bereidingswijze
Doe de boter in stukjes en cutter samen met alle ingrediënten tot een groene boter, proef en kruid eventueel meer af.
Heb je geen cutter, snij dan look en peterselie super fijn en meng met de rest in zachte boter.
Neem een stuk aluminiumfolie en schep de boter erop in het midden.
Neem de bovenste zijde naar je toe en druk boter in een worst, rol op en draai de uiteinden vast, elk in tegengestelde richting om een stevige worst te maken, laat 1u opstijven in koelkast.
Dep de Sint-Jacobsoesters droog met wat keukenrol en leg er 3 per persoon in de schelpen.
Snij schijfjes van 3 mm en leg op elke oester een schijfje kruidenboter.
Grill ze kort en krachtig in hete lucht met grill stand, gedurende 7 à 8 min op min 230° of hoger, tot het geheel mooi gegratineerd is.
Serveer onmiddellijk met sneetjes brood.
Ja, je kunt de Sint-Jacobsoesters voorbereiden en in de koelkast bewaren voordat je ze gaat bakken.
Je kunt elke soort kaas gebruiken die je lekker vindt, maar gruyère of Parmezaanse kaas werken het beste.