Gegrilde aubergines met tahin dressing
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 aubergines
Pezo
Lookpoeder
1 tl kaneelpoeder
50ml water
1 el rozijntjes
3 el olijfolie
Voor de tahin dressing:
2 el tahin
Sap van 1 limoen
1 el honing
1 teen look geperst
Wat water om aan te lengen
Voor de garnituur:
¼ chinese kool heel fijn gesneden
1 handvol zonnebloempitten
2 el fijn gesneden bieslook
Bereidingswijze
Snij de aubergines in de lengte in vier.
Doe het water en de rozijntjes met pezo in de ovenschaal.
Leg de aubergines erop en besprenkel met olijfolie.
Laat 25 min bakken in de Aifryer of tot water is verdampt op 180°.
Roer alle ingrediënten van de dressing goed onder elkaar.
Serveer aubergines op de Chinese kool, schep er de rozijntjes en dressing over.
Partner
In samenwerking met Philips
Gegrilde aubergines met tahindressing kunnen zowel als bijgerecht als hoofdgerecht worden geserveerd. Als hoofdgerecht kun je het bijvoorbeeld serveren met gekookte quinoa, couscous of een groene salade.