Groene wafels met gerookte zalm en bieslookroom

  • 1u20
  • 8P
  • Easy

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de wafels:
1 ei
50 g jonge spinazieblaadjes
150 g vloeiende bloem
½ zakje droge gist (3,5 g)
50 g geraspte parmezaan
2 dl melk
30 g gezouten boter
Peper en zout    

Voor de garnituur:
250 g gerookte zalmfilet in sneetjes
50 g forel eieren
½ citroen
2 dl verse room
¼ bot bieslook
8 takken dille
Peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de wafels: mix de spinazie fijn met de melk en het ei. Voeg de bloem, de parmezaan, de gist, peper en 30 gr gesmolten boter toe aan het mengsel. Meng goed en kruid bij indien nodig. Bedek met een linnen doek en laat 1u rusten op kamertemperatuur.

Klop de room op tot slagroom met het citroensap, peper en zout en voeg de gehakte bieslook toe. Vorm roosjes van de sneetjes zalm. Bewaar alles even in de koelkast.

Smelt de rest van de boter en warm je wafelijzer, maar niet té warm. Wrijf het in met gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min per wafel, je zal er 8 à 9 wafels uithalen.

Op het moment dat je opdient, verwarm je de wafels 2 min in een voorverwarmde oven op 200 °C. Schik de zalm en de foreleieren erop, spuit de bieslookroom er op het laatste moment op. Versier met dille en bieslook. Dien onmiddellijk op.

Tip

Voor extra smulplezier leg je er dubbel zoveel slagroom op en serveer je de rest apart, zodat iedereen zich nog eens extra kan bedienen!

Je kunt elke soort gerookte zalm gebruiken die je lekker vindt, maar voor dit recept raden we aan om een ​​milde gerookte zalm te gebruiken, zodat de smaak niet te sterk overheerst.

Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, past goed bij deze groene wafels met gerookte zalm en bieslookroom.

De groene wafels zijn het lekkerst als je ze vers eet, maar je kunt ze ook een paar dagen in de koelkast bewaren. Ze kunnen ook worden ingevroren en later worden opgewarmd in de oven of broodrooster.