Hachis parmentier met bloemkool en prei
Ingrediënten
1 kleine bloemkool
2 à 3 stuk prei
700 g bechamel saus
800 g aardappelpuree
100 g geraspte kaas
750 g gehakt kalf en kip
1 sjalot
1 tl tijm
Peper en zout
Bereidingswijze
Was prei en snij in stukken, snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een stoommand en stoom ze gaar.
Meng de helft van de kaas onder de bechamelsaus.
Roer de puree nog eens goed los.
Meng het gehakt met de kruiden en verdeel op de bodem van een ovenschaal, niet te vast aandrukken.
Verdeel daarover de puree, dan de prei en bloemkool, de bechamelsaus en de rest van de kaas erover.
Bak een 25-tal minuten op 190°C met low steam.
Partner
Recept gemaakt in mijn nieuwe keuken dankzij Van Overstraeten
WEBSHOP MUST HAVES
Ja, als je geen fan bent van prei kun je dit ingrediënt gerust weglaten. Het is wel lekker om groenten toe te voegen aan het gerecht, dus je kunt in plaats van prei bijvoorbeeld courgette of wortel gebruiken.
Je kunt de hachis Parmentier serveren met een lekkere salade, bijvoorbeeld met tomaatjes en komkommer. Ook een stukje stokbrood of een ander soort brood past er goed bij.
Ja, je kunt de hachis Parmentier van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voordat je het gerecht opwarmt, kun je het bedekken met wat aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt.