Indian curry, garnaalstaarten en gember noedels

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Dit is een smaakbom! Al die kleuren en geuren in een kommetje vol geluk! Niet eens zo moeilijk klaar te maken, even vakantie op je bord! 

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

450 g garnaalstaarten 
Indian mango curry poeder 
2 el arachideolie om in te bakken

Noedelsalade: 
250 g bruine rijstnoedels
Sap en zeste van 2 limoenen 
1 el vissaus  
4 cm gember 
4 el koolzaadolie 
1 cl Rietsuiker
1 bot koriander 
1 komkommer 
cl Chili flakes 

Bereidingswijze

Kook de noedels zoals op de verpakking.  

Spoel met koud water zodat ze niet kleven, giet ze af.  

Doe het sap en de zeste van de limoen, de olie, de rietsuiker, de chili flakes en de vissaus in een kom.  

Kruid goed met peper en zout, snij de gember in fijne sliertjes of rasp, en meng eronder. 

Snij de koriander grof en meng samen met de noedels eronder.  

Snij de komkommer fijn.  

Dep de garnalen droog en kruid met met zout en currypoeder.  

Bak de scampi, in een hete pan, kort aan aan beide kanten.  

Verdeel de noedels in kommetjes, serveer er de scampi’s op en werk af met komkommer en nog extra koriander.  

Partner

In samenwerking met Santa Maria.

Voor gembernoedels kun je verschillende soorten noedels gebruiken, zoals eiernoedels, rijstnoedels of zelfs volkorennoedels. Kies een soort die je lekker vindt.

Ja, je kunt de curry van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Verwarm het voor het serveren op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe als het te dik is geworden.

Ja, je kunt de curry invriezen voor later gebruik. Zorg ervoor dat de curry volledig is afgekoeld voordat je het in vriesbestendige containers of zakken doet. Het blijft meestal tot 3 maanden goed.