Kurkuma-gember-infusie

  • 10min
  • 1 tas
  • Easy

Hart-en keelverwarmend. Hiervan drinken we liters bij lopende neuzen en keelpijn.

Ingrediënten voor 1 tas

1 takje tijm
sap van 1 citroen
1 tl kurkuma poeder
gedroogd chilipepertje
2 cm gember
kokend water
1 kl honing

Bereidingswijze

Doe de tijm, het citroensap, het kurkumapoeder en het chilipepertje in je tas.

Schil 2 cm gember, snijd in fijne schijfjes en voeg toe.

Giet er kokend water over.

Roer er naar smaak honing onder, vlak voor je opdrinkt.

Weetje

Kurkuma en tijm hebben antibacteriële en ontsmettende eigenschappen.

Gember heeft veel positieve eigenschappen en zorgt onder andere voor verlichting bij ontstoken luchtwegen.

Kurkuma-gember-infusie kan maximaal 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard. Het wordt echter aanbevolen om het binnen 24 uur na bereiding te consumeren voor de beste smaak en potentie.

Kurkuma-gember-infusie kan zowel warm als koud worden gedronken, afhankelijk van uw voorkeur.

Hoewel het aanbevolen wordt om verse gember en kurkuma te gebruiken om kurkuma-gember-infusie te maken, kunt u ook kurkuma en gemberpoeder gebruiken als u deze niet vers kunt vinden.

Kurkuma-gember-infusie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxidant-eigenschappen. Het kan ook helpen bij het verlichten van maagproblemen, misselijkheid en andere kwalen.