Lemon verbena mojito Sofie Dumont Chef3
Lemon verbena mojito Sofie Dumont Chef4
Lemon verbena mojito Sofie Dumont Chef5
Lemon verbena mojito Sofie Dumont Chef6
Lemon verbena mojito Sofie Dumont Chef7

Lemon verbena mojito

  • 10min
  • 1P
  • Easy

Deze variatie op de welbekende klassieker is een echte thirstquencher en ideaal om van te genieten op een hete zomerdag!

Cocktail gemixt door world leading bartender Ran Van Ongevalle! Wil je de ultieme cocktailervaring? Bezoek dan Bar Ran in Brugge, bekroond door Gault Millau als Cocktail Bar van het Jaar 2024, en proef de beste cocktails in een top setting.

Ingrediënten

40 ml Bacardi Carta Blanca
1 limoen
10 blaadjes citroenverbena
15 ml simple siroop (suikersiroop)
6 blaadjes munt
Crushed ice
Optioneel: een beetje champagne

Bereidingswijze

Snijd de limoen in partjes.

Doe de limoenpartjes, citroenverbena en muntblaadjes in een longdrinkglas. Voeg de suikersiroop toe en muddle (stamp) alles voorzichtig met een muddler of de achterkant van een houten lepel om de smaken vrij te laten komen.

Schenk de Bacardi Carta Blanca erbij.

Vul het glas met crushed ice. Tip: Als je geen crushed ice hebt, neem dan een paar ijsblokjes in een handdoek en sla erop met een zwaar voorwerp totdat ze fijngestampt zijn.

Roer alles goed door met een barlepel.

Top eventueel af met een beetje champagne voor een feestelijke touch.

Garneer met een takje munt en een schijfje limoen.

TIPS

  • Je maakt suikersiroop (simple syrup) eenvoudig door gelijke delen water en suiker bij elkaar te voegen en te blenden met een handmixer tot de suiker volledig is opgelost.
  • Extra frisheid: Voeg een extra scheutje limoen- of citroensap toe voor een nog frissere smaak.