Linguine met zalm, asperges en courgettes

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Lekker en gezond. Kies voor volkoren pasta!

Ingrediënten (voor 4 personen)

700g zalmfilet zonder vel
2 courgettes
2 bakjes groene mini-asperges (2 x 110g)
2 bio citroenen
100g pijnboompitten
500g linguine
6 el olijfolie
1 dikke bussel basilicum
4 teentjes knoflook
peper en zout

Bereidingswijze

Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een grote anti-aanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Haal ze eruit en bak in dezelfde pan de in schijfjes gesneden citroenen goudbruin. Haal de citroenen uit de pan, voeg 2 el olijfolie toe en fruit er de courgettestaafjes in op een vrij hoog vuur. Houd ze in het oog, ze moeten krokant blijven! Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan.

Kook intussen ook de linguine ‘al dente’ in kokend gezouten water.

Snijd de zalm in 4 porties; kruid ze met peper en zout. Verwarm 2 el olijfolie in dezelfde braadpan. Leg de vis met de velkant naar boven (grijze kant) in de hete olie en schik er de mini-asperges rond. Draai de zalmstukken na 3 min. om, wanneer ze mooi goudbruin zijn, en laat ze nog 1 min. bakken.

Plet de hele, ongeschilde teentjes knoflook. Verwarm 2 el olijfolie in een grote braad pan. Bak de knoflook goudbruin in de hete olie, voeg de basilicum toe en meng 30 secondes. Voeg de uitgelekte pasta en een pol lepel kookvocht toe, samen met de pijnboompitten en de citroenschijfjes. Breng verder op smaak.

Serveer de linguine met de asperges, de courgettes en de zalm.

Ja, je kunt dit recept ook maken zonder asperges of courgettes. Varieer bijvoorbeeld met andere groenten zoals broccoli of paprika.

Ja, je kunt dit recept ook maken met andere soorten vis die je lekker vindt, zoals bijvoorbeeld garnalen of kabeljauw.

Nee, het is niet aan te raden om dit recept van tevoren te maken. De pasta kan zacht worden en de saus kan dikker worden.

Een frisse salade of knapperig brood passen goed bij deze linguine met zalm, asperges en courgettes.