Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen

  • 30min
  • 6P
  • Easy

Ingrediënten (voor 6 personen)

140 g gerookte eendenborst in sneetjes
1 schaaltje tuinkers
6 miniburgerbroodjes natuur
100 g roquefort
50 g fijne augurken

Voor de chutney:
1 zachte ui
200 g gekookte rode bieten
150 g frambozen ❄
1 el honing
3 el crème de cassis
1 el Xeres-azijn
2 el olijfolie
2 takjes tijm
Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met de chutney: fruit de fijngehakte ui in een kleine stoofpan met de olie. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Besprenkel met de crème de cassis en de azijn, bestrooi met tijm en voeg de frambozen toe, samen met de in zeer fijne blokjes gesneden rode bieten. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje sudderen. Laat de vloeistof indien nodig een beetje inkoken en laat volledig afkoelen.

Snijd de roquefort in dunne plakjes en de augurken in fijne staafjes. Open de broodjes en gril ze. Garneer elk broodje met roquefort en met 5 sneetjes eendenborst. Voeg de augurken toe en werk af met chutney en tuinkers. Steek een brochettestokje door elke burger of vervang eventueel door een klein dennetakje.

Tip: je kunt de rest van de chutney nog 2 weken in de koelkast bewaren. Serveer hem met een kaasschotel, charcuterie of vleesbrood.

Partners

In samenwerking met Meli

En Delhaize.

Ja, je kunt de rode bietenchutney van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het blijft enkele dagen goed.

Ja, je kunt de miniburgers van tevoren maken en ze later opwarmen. Bewaar ze in de koelkast en warm ze op in de oven of magnetron voordat je ze serveert.

Je kunt de miniburgers serveren met bijgerechten zoals een groene salade, frietjes, zoete aardappelfrietjes of coleslaw.