Mosselen met Hoegaarden en mosterd-roomsaus

  • 20min
  • 4p
  • Easy

Mosselen maken met een culinaire twist, always love it! Hier gebruik ik venkel ipv selder, witbier ipv witte wijn en een heerlijke mosterdroomsaus afgewerkt met dragon. De zilte smaak van de mosselen combineert perfect met deze heerlijke ingrediënten!

Ingrediënten (4 personen)

4 kg mosselen
1 fles Hoegaarden
1 klont boter
2 el mosterd
250 ml room
½ bot dragon
1 grote ui
1 kleine venkel
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de ajuin en venkel in fijne schijfjes en laat krachtig aanstoven in de boter, blus met het bier, roer er de room en de fijngesneden dragon bij, laat het geheel voor de helft inkoken. Spoel ondertussen je mosselen in koud water, haal deze die stuk zijn en eventueel blijven openstaan eruit, voeg ze toe aan de pot, kruid goed met peper en zout, zet deksel erop, schud stevig op zodat saus en garnituur ook bovenop komt te liggen, zet op hoog vuur en gaar nu kort en krachtig tot ze openstaan.

Serveer onmiddellijk en werk elk bord af met wat peterselie. Serveer er verse frietjes en mosselsaus of verse mayonaise bij. Een witteke van Hoegaarden erbij en je eet als een koning! 🙂

Tips

  • Test al je toppings eens uit, je zal versteld staan hoeveel verschillende smaken de mossel kan krijgen, en ambiance verzekerd aan tafel!
  • Heb je mosselen over? Haal ze dan uit de schelp en bewaar in de jus. Je kan ze ook opleggen in azijn of er mosselsoep van maken!

Verse mosselen hebben een gesloten schelp en ruiken fris naar de zee. Mosselen met een open schelp moet je weggooien.

Je kan de mosselen tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan ze met de schelp niet invriezen, wel als je ze uit de schelp haalt. Mosselen kan je opnieuw opwarmen in hun sap, in een schaal op 120°C, niet te lang en op hoge temperatuur, anders worden ze taai.

partner