Ontbijtmuffins van ei, tomaatjes en jonge kaas
Eitjes als ontbijt is toch altijd een winner, zeker in muffins met extra kaas, spinazie, en tomaatjes. Goedemorgen iedereen!
Ingrediënten (voor 6 personen)
12 scharreleieren
1 zoete ui
peper en zout
125 g zachte zongedroogde kerstomaatjes
1 handvol spinazie
5 sneetjes jonge bio kaas
Bereidingswijze
Klop de eieren los met peper en zout.
Meng er de fijn gesneden ui tussen.
Verdeel in de ingevette vorm of beklede vorm met vierkantjes bakpapier.
Verdeel de tomaatjes, grof gesneden basilicum, spinazie en kaas in stukjes in de vormpjes.
Bak 15 min op 190° en laat 5 min afkoelen in de vormpjes.
Kids versie
Leg 2 sneetjes kaas op mekaar en snij er de zeilen uit.
Steek op een prikker met een klein vlaggetje uit komkommer of tomaat.
Spinazie kan je vervangen door 1 handvol verse wortelrasp of erwtjes.
Partner
In samenwerking met Kaasmakerij Passendale.
Ja, je kunt de muffins van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren. Verwarm ze voor het serveren kort in de magnetron of oven.
Ja, je kunt de muffins na het bakken en afkoelen invriezen. Plaats ze in een diepvrieszak of -container en haal ze eruit wanneer je ze wilt eten. Ontdooi en verwarm ze indien nodig voor het serveren.
Bewaar de muffins maximaal 3-4 dagen in de koelkast. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze invriezen.