Pancakes ‘Belle Hélène’
Als ik denk aan een perfect dessert na een feestelijk menu, dan zijn het wel deze zachte pancakes overgoten met huisgemaakte chocoladesaus, geserveerd met vanilleroomijs en peertjes gegaard in witte wijn. Het is een waar feest voor de smaakpapillen. Het mooie is dat je alles van tevoren kunt voorbereiden en op het moment zelf alleen nog hoeft op te warmen en te genieten.
Ingrediënten
Peertjes in witte wijn:
4 stoofperen
600 ml witte wijn
1 vanillestokje
100 g honing (of rietsuiker)
4 steranijs
Chocoladesaus:
200 g donkere chocolade
250 ml room
Snuifje fleur de sel
1 el zachte olijfolie
Vanille ijs
Bereidingswijze
Kook in een stoofpotje de wijn, honing (of rietsuiker), steranijs, het vanillestokje en het merg van het stokje op.
Snij een fijn sneetje van de onderkant van de peer. Verwijder het klokhuis met het meloenlepeltje, schil de peren met een dunschiller maar laat enkele strepen schil voor decoratie. Voeg de peren toe aan de kokende wijn en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze iets zacht zijn. Laat afkoelen in de wijn en zet opzij.
Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pot met kokend water. Voeg de room toe en roer goed door. Indien te dik, voeg extra room of melk toe. Voeg vlak voor het serveren olijfolie en zout toe en roer opnieuw.
Verwarm de pancakes in de baking tray van de optigrill.
Serveer de pancakes met de witte wijn peertjes, chocoladesaus en vanilleroomijs. Een waar genot!