Pesto eggs toast
Man dit is lekker! Een zalige toast met versgebakken pesto en eieren! Zo simpel en snel gefikst. Wat een heerlijk ontbijt of brunch.
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 sneden volkorenbrood
2 eieren
Olijfolie
1 rijpe avocado
1 tl Chiliflakes
Extra basilicum voor on top
Pesto:
300 g blaadjes basilicum
150 g verse Parmezaan geraspt
80 g geroosterde pijnboompitten
Sap van 1 citroen
1 teen look
Peper en zout
6 el olijfolie
100 ml water
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de pesto samen, het mag zeker nog wat grof zijn
Doe 1 el pesto per persoon in een pan, roer wat open en breek hierover een eitje bak zoals je een sunny side up bakt.
Toast je brood en beleg met fijne sneetjes avocado, doe het pesto eitje erover met zeker alle pesto van uit de pan. 🙂
Werk af met basilicum, olijfolie en chiliflakes.
Tip
Pesto heb je nooit teveel! Gebruik de overschot van de pesto in een pasta!!
Ja, je kunt dit recept ook maken met ander brood zoals bijvoorbeeld ciabatta of zuurdesembrood.
Nee, het is aan te raden om dit recept vers te maken zodat het ei nog warm en zacht is.
Een vers sapje of een kopje koffie passen goed bij deze pesto eggs toast.