Ratatouille uit de oven

  • 60min
  • 4P
  • Easy

Deze mooie schotel krijgt kleur en is boordevol groenten door de ratatouille. Die kan je klaarmaken als saus door alle groenten in blokjes te snijden, of iets feestelijker door de groenten trapsgewijs te dresseren.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Olijfolie
1 ajuin
4 teen look
1 gele en 2 rode paprika
Peper en zout
1 kl oregano
1 el balsamico crème
400 g cubetti in blik
1 kl tabasco
1 smalle lange aubergine
1 courgette
3 tomaten

1 el tijmblaadjes
2 el olijfolie

Bereidingswijze

Snij de ui en look fijn, stoof aan in olie en kruid met peper en zout.

Snij de rode paprika fijn en voeg toe samen met de cubetti, balsamico, peper, zout, oregano en tabasco, laat even onder deksel sudderen.

Snij de aubergine, courgette en tomaat in dunne schijfjes.

Snij de paprika in vier en dan in ongeveer even grote vierkanten als de courgette.

Doe de mooi ingedikte saus in een ovenschaal, neem nu telkens een schijf aubergine, tomaat, courgette en paprika en schik ze recht in de saus, doe zo verder tot alles is opgebruikt en de schotel vol is.

Meng de tijm en olie met peper en zout en smeer over het geheel.

Bedek de schotel met aluminiumfolie en steek 40 min in oven van 195°.

Neem de folie eraf en laat nog even een 10-tal minuten verder kleuren.

Ja, je kunt ratatouille invriezen. Bewaar het in een luchtdichte container of zak en bewaar het tot 3 maanden in de vriezer.

Ja, je kunt dit gerecht ook maken in een grote pan op het fornuis. Laat de groenten langzaam stoven totdat ze zacht zijn en voeg de kruiden toe aan het einde van de kooktijd.

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar het in een afgedekte bak of schaal en verwarm het opnieuw in de oven voordat je het serveert.

Gebakken aardappelen of rijst passen goed bij dit gerecht. Serveer er ook een eenvoudige groene salade bij voor wat extra frisheid.