Ricotta dip met bessen en olijf, salie-rozemarijn sticks
Ingrediënten (Voor 4 personen)
Ricotta dip:
1 potje ricotta
1 kleine rode ui
2 el blauwe bessen
2 el bramen
2 el zwarte olijven
4 el olijfolie
1 el verse tijmtakjes
Peper en zout
Salie rozemarijn sticks:
1 vel bladerdeeg
1 tak rozemarijn
10 blaadjes salie
1 dooier met scheutje water (voor dorure)
Bereidingswijze
Rol het bladerdeeg open, bestrijk met een borsteltje de losgeklopte dooier erop, deze dorure dient als lijm.
Leg er de blaadjes salie en rozemarijn mooi op.
Snij de cirkel in reepjes met een scherp mes, de blaadjes moeten mooi doorgesneden zijn.
Leg er een vel bakpapier op en draai om.
Laat even weer opstijven in koelkast (1 à 2u) en trek het bakpapier er voorzichtig af.
Bak, met kruiden naar beneden, 20 minuten af in voorverwarmde oven op 180°.
Laat afkoelen en draai om.
Snij de bessen, bramen en olijven in 2.
Hak de ui fijn.
Meng onder de ricotta, kruid met peper en zout.
Ja, je kunt de ricotta dip van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar de sticks in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Voeg de bessen en olijven pas toe aan de dip en serveer de sticks vlak voor het serveren.
Ja, je kunt de ricotta dip en de sticks aanpassen aan jouw dieetvoorkeuren. Gebruik bijvoorbeeld een plantaardige ricotta voor een veganistische versie.