Rundscarpaccio met rucola en Parmezaan

  • 10min
  • 4p
  • Easy

Deze rundscarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten blijft een grote klassieker. De smakencombinatie van de ingrediënten is zo simpel maar zo subliem, ga dus voor topingrediënten. Zie je het zelf fijn snijden van het vlees niet zitten, kijk dan eens diep in de ogen van je slager 🙂

Ingrediënten (4 personen)

500 g runderlende
150 g Parmezaanse kaas in blok
150 g roquette sla
4 el Balsamico zijn
2 handvol pijnboompitten
Zachte olijfolie bvb arbequina
Fleur de sel
Zwarte peper van de molen

Opbindtouw
een vlijmscherp mes

Bereidingswijze

Bind je stuk vlees om de centimeter stevig op, leg altijd een dubbel knoopje, dan blijft het beter zitten en steek het min 2 uur in de diepvries. Rooster je pijnboompitten in een droge pan tot ze mooi gekleurd zijn, blijf roeren want het brandt zeer snel aan.

Schaaf of snij de Parmezaan in schijfjes. Verdeel de rucola over de borden. Snij de lende in zo fijn mogelijke sneetjes en verdeel over de borden. Strooi rondom rond de Parmezaan schilfers en pijnboompitten.

Besprenkel rijkelijk met olijfolie en dan met de balsamico. Kruid het geheel met peper van de molen en wat fleur de sel.

Je kan de carpaccio niet opnieuw invriezen. De carpaccio kan je maximum 1 dag ingepakt in de koelkast bewaren. Voor carpaccio als voorgerecht heb je 125-150 g vlees nodig per persoon. Voor carpaccio als hoofdschotel heb je 150-180 g vlees nodig, serveer er extra rucola bij en getoaste sneetjes brood.