Soep geroosterde gele paprika en wortel, pesto van zongedroogde tomaten

  • 40min
  • 4P
  • Easy

De geur van deze soep is geweldig, om nog maar van de smaak te zwijgen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Soep
2 el olijfolie ev
3 grote gele paprika’s
1 bot jonge wortelen
2 zoete uien
2 tenen look
1 kl kurkuma
peper
1 tl curry poeder
1,5 l kippen of groenten bouillon

Pesto
150 g zachte zongedroogde tomaten
2 el geroosterde pijn boom pitten
1 handvol parmezaan schilfers
100 ml olijfolie ev
zwarte peper
Sap van 1 citroen

10 radijsjes in schijfjes gesneden

Bereidingswijze

Soep
Was de paprika’s , schil de wortels en ui.

Snij ze grof en leg ze open op een bakplaat.

Maak een mengeling met olijfolie, fijn gesneden look kurkuma curry, giet over de groenten en meng onder elkaar.

Rooster 20 ‘ aan 190 °.

Schep over in een grote kookpot.

Bevochtig met de bouillon.

Laat nog 5 min sudderen en mix.

Even proeven en eventueel afkruiden.

Pesto
Hak de tomaten, parmezaan en noten fijn.

Meng met de olie, citroen en peper.

Afwerking

Schep de soep uit, versier met pesto en radijsjes.

Ja, je kunt de soep van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer.

Ja, als je geen pijnboompitten wilt gebruiken, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld amandelen of walnoten.

Een stukje knapperig brood of een frisse salade passen goed bij deze soep.