Spicy maïssalade

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Dit is een heerlijk bijgerecht dat past bij vis of vlees. De maïs is geroosterd nog lekkerder, maar het kan eventueel ook zonder. Eens je dit klaargemaakt hebt, zal je het dikwijls opnieuw maken, zo lekker is het!

Ingrediënten

4 verse maiskolven, gaargekookt
2 el olijfolie
Zout en zwarte peper
2 el mayonaise
50 gr parmezaan, fijngeraspt
4 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
1/4 bos koriander, fijngehakt
1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
2 teentjes look, fijngehakt
Zeste en sap van 1 limoen
1 tl chilipoeder

Bereidingswijze

Bestrijk de maïskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.

Gril ze in 7-10 minuten op de bbq (best indirect vuur), tot de maïs gaar is.

Snij de korrels van de kolf, meng ze met de overige ingrediënten, proef en kruid eventueel bij.

Ja, je kunt de maïssalade van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren tot je klaar bent om te serveren. Houd er rekening mee dat de salade het lekkerst is wanneer deze vers is, dus voeg de dressing en koriander toe vlak voor het serveren.