Stoemp van pastinaak en boskoop met salie

  • 40min
  • Easy

Een heerlijke, originele side dish voor bij een stukje wild of gevogelte.

Ingrediënten

2 dikke Boskoop appels, geschild en in blokjes gesneden
± 600 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
3 sjalotten, fijn gesneden
2 teentjes look, fijn gesneden
1 el olijfolie
400 ml groentebouillon
5 salieblaadjes
Zout en zwarte peper

Voor de garnituur:
Klontje boter
5 salieblaadjes
1 appel

Bereidingswijze

Stoof de fijn gesneden look en sjalotten aan in olie tot ze glazig zijn.

Voeg nu de appels en salie toe en laat bakken tot ze wat karamelliseren.

Voeg de pastinaak en bouillon toe en laat 20 min onder deksel garen.

Roer alles nog eens goed onder elkaar of mix als je graag een gladde puree hebt.

Doe boter en salie in een pan en laat schuimen. Voeg blokjes appel toe en verdeel over de puree.

Tip

De puree kan je op voorhand klaarmaken. Ook de salieboter voor on top.

Gewoon alles apart opwarmen en samen serveren.

Wil je een vegan variant, vervang dan de boter door 2 el olie.

Ja, stoemp is geschikt om in te vriezen. Bewaar het in een luchtdichte container en vries het maximaal 3 maanden in.

Ja, je kunt de Boskoop-appels vervangen door andere friszure of zoetzure appels zoals Elstar of Jonagold.