Tortillafeestje: volkoren tortilla, veggy gehakt van paddenstoelen en yoghurt kruidensaus
Allemaal kommetjes op tafel en iedereen kan zijn eigen tortilla vullen, feest !
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 pak volkoren tortilla vellen
vegetarisch gehakt :
500 g witte paddenstoelen
1 el boter
1 tl muskaatnoot
1 tl selderzout
1 tl kerriepoeder
1 grote jonagold appel
150 g chester kaas
2 grote zoete uien
1 el arachideolie olie
1 kl. honing
1 kl appelazijn
4 dikke wortelen
1 tl kaneel
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder
500 g spinazie
2 el geweekte gemengde rozijntjes
1 klontje boter
peper en zout
yoghurt –kruiden saus :
250 g Griekse yoghurt
½ bot peterselie
1 bot koriander
peper en zout
1 kl honing
Bereidingswijze
Schil de wortelen, snij doormidden en nog eens in 2, meng alle ingrediënten eronder, schik open op een bakplaat met bakpapier, laat 15 à 20 min roosteren op 200°.
Laat de spinazie in klontje boter slinken, kruid af en roer de rozijntjes onder.
Snij de paddenstoelen in fijne blokjes, bak in boter gaar en kruid af.
Schil en snij ui fijn in schijfjes, stoof aan in boter met honing, karameliseer op zacht vuurtje onder deksel, blus met azijn.
Doe alles voor de kruidensaus in hoge maatbeker en mix fijn.
Verwarm de tortillas even in de oven.
Afwerking
Zet alle kommetjes op tafel en beleg naar hartenlust.
Tip
Je kan hier alle kanten uit wat groentenvulling betreft, volg gewoon het seizoen, dan ben je goe bezig 😉
Partners
In samenwerking met Ik ben meer dan mijn kassa ticket.
Ja, je kunt andere vleesvervangers gebruiken, zoals sojagehakt, linzen of bonen, als alternatief voor veggy gehakt van paddenstoelen. Kies een vleesvervanger die je lekker vindt en goed past bij de andere ingrediënten.
Ja, je kunt de volkoren tortilla’s van tevoren maken en ze afgedekt bewaren tot gebruik. Verwarm ze kort in een droge koekenpan of in de magnetron voordat je ze serveert, zodat ze weer zacht en warm zijn.