Traag gegaarde hoevekip met zwarte look, citrus, zachte aubergine en broccoli

  • 2u15
  • 2P
  • Next level

Een smeltende, sappige hoevekip met zachte aubergine, zwarte look en broccoli… Dat is een bom aan groenten, texturen en smaak!  

  

Ingrediënten

2 billen van een hoevekip
6 teentjes zwarte look gepeld
Zwarte peper van de molen en fleur de sel
1 aubergine, nog stevig van textuur om goed te kunnen schillen
1 kleine broccoli of broccolini
2 el zonnebloemolie
2 el limoensap en 1 tl zeste
1 el shiro miso  

Jalapeño dressing: 

1 jalapeño peper, ontdaan van zaadjes
250 g Griekse yoghurt
1 dikke bot koriander + extra om te versieren
2 el muntblaadjes
45 ml limoensap + zeste
½ tl komijnpoeder
1 tl zeezout  

Bereidingswijze

Masseer de kippenbillen in met 1 kl zonnebloemolie en kruid met peper en zout.  

Leg op het onderste schaaltje naast elkaar.  

Schil de aubergine, laat het steeltje eraan en snij doormidden, kruid met peper en zout, smeer in met miso aan de snijkant, leg ze op de bovenste rooster.  

Gaar 2 u op 110° op het slow cooking programma in de Air Cooker.

Recupereer de jus van de kippenbillen in een hoge beker, leg ze in een schaal, voeg 1 el limoensap toe, de teentjes look die mee gegaard zijn en kruid met peper en zout, meng dit onder het ontbeende kippenbillen vlees en hou warm (beenderen en kraakbeen doe je dus weg). 

Haal voorzichtig de zaadlijsten uit de zacht gegaarde aubergines, hou ze warm.  

Snij de broccoli in roosjes en gaar ze op het broccoli programma.  

Mix alles voor de dressing fijn met staafmixer. 

Dresseer de mengeling met kip in de vorm van een worst, zodat je de halve aubergine er kan opleggen en je de kip zo goed als niet meer ziet.  

Bedek de kip met de saus, zodat je een groene aubergine krijgt en werk af met de broccoli en blaadjes koriander en een paar druppeltjes olie.   

Partner

In samenwerking met Philips.

Traag gegaarde hoevekip met zwarte look, citrus, zachte aubergine en broccoli kan in de koelkast worden bewaard voor maximaal 3-4 dagen. Zorg ervoor dat je het gerecht goed afdekt of overbrengt naar luchtdichte containers voordat je het in de koelkast plaatst. Het is belangrijk om bederfelijke ingrediënten zoals kip en groenten binnen een redelijke tijd te consumeren om voedselveiligheid te waarborgen. Als je het gerecht langer wilt bewaren, kun je het invriezen. Plaats het afgekoelde gerecht in diepvriesbestendige containers of zakken en bewaar het gedurende 2-3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat je het gerecht volledig laat ontdooien en grondig opnieuw opwarmt voordat je het consumeert.

Ja, je kunt Traag gegaarde hoevekip met zwarte look, citrus, zachte aubergine en broccoli van tevoren maken. Het is eigenlijk een gerecht dat zich goed leent voor voorbereiding, omdat de smaken zich vaak nog meer ontwikkelen naarmate het gerecht langer staat. Je kunt de hoevekip met zwarte look en groenten bereiden en in de koelkast bewaren tot je het wilt serveren. Zorg ervoor dat je het gerecht goed afdekt of overbrengt naar luchtdichte containers voordat je het in de koelkast plaatst. Op de dag van het serveren kun je het gerecht opwarmen in de oven of op het fornuis voordat je het serveert. Hierdoor kun je tijd besparen op de dag zelf en toch genieten van een heerlijke maaltijd.