Valentijn panna cotta

  • 4u diepvries / 20min
  • Next level

Ingrediënten

500 l kokosroom op kamertemperatuur
2 blaadjes gelatine (4 g)
zeste en sap van 1 limoen
6 stengels groene selder
1 kl venkelzaad
1 kl korianderzaad
2 el agave
4 gekonfijte kersen

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.

Snij de selder fijn, meng met de agave in een steelpan.

Laat het korianderzaad en venkelzaad eerst roosteren in een droge pan tot er aroma’s vrijkomen, voeg toe aan de selder en laat dit al roerend een 5-tal minuten stoven.

Giet room in een blender.

Voeg de selder, de geweekte en uitgeperste gelatine en de zeste en het sap van de limoen toe en mix gedurende 1 min.

Zeef door een fijne zeef.

Laat wat afkoelen en roer af en toe.

Verdeel in siliconen vormpjes en laat minimum 4 u opstijven in de diepvries.

Haal de bevroren panna cotta uit de vormpjes en leg ze op het bord waarop je ze gaat serveren.  Laat ontdooien in de koelkast.

Werk af met de geconfijte kersen.

Tip

Je kan de pana cotta ook in glaasjes gieten, die laat je dan gewoon in de koelkast opstijven.
Blauwe bessen kunnen de kersen vervangen.
Je kan deze panna cotta ook met passievrucht- of frambozencoulis serveren.

Ja, je kunt panna cotta van tevoren maken. Het is eigenlijk het beste om het een paar uur of zelfs een dag van tevoren te maken, zodat het voldoende tijd heeft om op te stijven in de koelkast.

Ja, er zijn veganistische alternatieven beschikbaar voor panna cotta, zoals het gebruik van agar-agar in plaats van gelatine.

Panna cotta blijft meestal 2-3 dagen goed in de koelkast, mits goed afgedekt. Na verloop van tijd kan de textuur iets veranderen, maar het is nog steeds eetbaar.