Zalmbrochettes Sofie Dumont Chef4
Zalmbrochettes Sofie Dumont Chef3
Zalmbrochettes Sofie Dumont Chef2

Zalmbrochettes in teriyaki-honing-gember-knoflook marinade

  • 25min + min. 4u marineren
  • 4P
  • Easy

Als ik een vleugje Japanse smaken aan mijn gerechten wil toevoegen, grijp ik altijd naar de betoverende Teriyaki saus. Het glazuureffect van “Teri” (wat glans betekent) en de smaak van “Yaki” (wat grill betekent) geven een zachte, zoetzure smaak aan de zalm. Gemarineerd in deze verrukkelijke zoutzoete saus, verrijkt met gember, knoflook en een vleugje chili, worden de zalmbrochettes een ideale traktatie. Makkelijk voor te bereiden voor het grote moment, simpel, feestelijk en bovenal, een puur genot om van te smullen.

Ingrediënten

4 zalmfilets, ongeveer 700g, graatloos en zonder vel
70 ml Teriyaki saus
30 g honing
1 kl geraspte gember
1 kl geraspte knoflook
½ tl chilipoeder

Afwerking:
1 limoen
Sesamzaad

Bereidingswijze

Meng de Teriyaki saus, gember, knoflook en chilipoeder met de honing. Proef en pas aan naar wens.

Snijd de zalmfilets in de lengte door en marineer ze in de saus. Zet minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast.

Haal de zalm een uur voor het serveren uit de koelkast en dep deze droog. Kook de marinade even op en zeef voor extra saus.

Rijg twee brochettestokjes in de lengte door elk stuk zalm.  Zo blijft de zalm mooi zitten tijdens het grillen van de brochettes.

Gril de zalm rondom op de grill. Serveer met partjes limoen en bestrooi met sesamzaad.

Tip

Bewaar overgebleven marinade voor extra saus.

Voor een intensere smaak, marineer de zalm een nacht.

Partner

In samenwerking met