DUURZAAM ETEN OP Z’N BEST: 0NTDEK HET ‘GOOD FOOD’ LABEL IN BRUSSEL

Lokale ingrediënten zijn de sterren in mijn keuken. Of het nu gaat om producten uit mijn geliefde Pajottenland of heel België, ambachtelijk gemaakte ingrediënten zijn een ware inspiratie. Daarom ben ik razend enthousiast over het Good Food Label in Brussel, mijn eigen geboortestad en een ware food walhalla!

WAT IS HET GOOD FOOD LABEL?

Het Good Food label is een fantastische erkenning voor restaurants of kantines die dezelfde passie en hetzelfde verhaal willen delen. Het label, gecoördineerd door Leefmilieu Brussel, heeft als doel de duurzame horecazaken te ondersteunen en te onderscheiden. Wanneer je dit label op een restaurant of kantine ziet, betekent dit dat ze de principes van de Good Food-strategie volgen: ze promoten de consumptie van lokale en seizoensgebonden producten, bieden gerechten aan met minder maar kwaliteitsvolle dierlijke eiwitten, hebben een vegetarisch aanbod, kiezen voor voedingsproducten die zowel het milieu als de producenten respecteren, en streven naar minder voedselverspilling

DE PROEF OP DE SOM

Ik ben de proef op de som gaan nemen en ben gaan lunchen bij Horia, die zichzelf omschrijft als “oriental natural eatery”, een mix tussen Marokkaans en Libanees. Ja, hallo, dat klinkt al goed. Gelegen in de regio van de Sint-Gorikshallen, in een straatje schuin tegenover de Ancienne Belgique. Een fijne, kleurrijke no-nonsense setting met, jawel, het Good Food Label op de voorruit!

We krijgen direct keuzestress, want alles leest heerlijk. Dan maar kijken wat de buren eten en ook dat ziet er mega smakelijk uit. Bon, focus! We kiezen humus, de couscous met merguez en de Horia schotel waar van alles op ligt. Wanneer alles op tafel komt, is het voor het oog al een feest: schotels die bulken van groenten en die overvloeien van geuren en kleuren. En dan de smaak van alles, jongens, jongens, heerlijk!

Ik vraag of ik even de chef mag spreken en, hoera, als kers op de taart is het een vrouw! Jeuj, Isabelle runt de menu’s en keuken samen met haar team. Ik geef haar mijn enthousiaste, eerlijke mening. Ze glundert, en we sluiten af met huisgemaakte gebakjes, koffie en thee. Zalig!

Sofie Dumont blog good food_HD2
Sofie Dumont blog good food_HD3
Sofie Dumont blog good food_HD4
Sofie Dumont blog good food_HD

GOOD FOOD GIDS

Nu je meer weet over het Good Food Label, wil je vast en zeker ook weten waar je deze heerlijkheden kunt vinden. Neem gerust een kijkje op de Good Food gids om je nieuwe favoriete hotspot te ontdekken.

GOOD FOOD GIDS

Lekker eten is leven, liefde en geluk. Als dat eten dan ook nog eens afkomstig is van lokale kwekers die hard werken om ons van kwaliteit te voorzien, dan is de cirkel rond. Dus lieve mensen, ga op zoek naar dat Good Food Label en maak zowel de ambachtslieden, kwekers, horecazaken als jezelf gelukkig!

Have fun!
Groeten,
Sofie